headerfoto

Idag är det internationella kyssdagen!

Det började på 1800-talet då några brittiska tandläkare såg ett samband med att människor som kysser andra har en bättre munhygien och skapade kyssdagen.  Kyssdagen är till och med godkänd av FN sedan 20 år tillbaka. I hela världen pågår olika kysstävlingar, massaktioner och fester, även om vi i Sverige inte verkar ha förstått poängen med denna temadag än. Men varför inte ge någon du tycker om en extra kyss denna dag?

För att kyssas bättre så behöver man mjuka läppar, och därför tänkte jag ge några tips på hur du får mjuka läppar.

/Vera
 

Här kommer några tips på hur du får mjuka läppar

  • Peela dina läppar regelbundet. Du kan ta ekologiskt socker och kokosolja (eller annan olja) och blanda ihop och ta fingret och massera in peeling-krämen försiktigt i runda rörelser. På detta vis får du bort död hud som ligger kvar och gör dina läppar nariga. Skölj av efteråt och smörj in.
  • Ha alltid ett bra ekologisk läppcerat/kräm. Många konventionella cerat innehåller mindre bra ingredienser som ex. råolja som mjukgör för stunden, men istället för att vårda dina läppar lägger det sig som en hinna över läpparna. Detta resulterar i att du behöver smörja dig mer och mer eftersom huden inte kan andas, och det gör att läpparna blir torrare och torrare. Min favorit är ”All you need is me” - ett multismörj som både reparerar, mjukgör och vårdar, och som passar på både läppar, nagelband och annan torr hud. Dessutom är förpackningen gjord av sockerrör.
  • Massera dina läppar för att få igång blodcirkulationen. Använd en ren tandborste och massera med. Ett annat bra tips om du ska kyssas och vill ha lite mer färg eftersom själva masserandet gör att du framhäver din naturliga läppfärg. Smörj in med cerat efter så får du kanonfina läppar.
  • Använd solcerat för läpparna i solen. Vi glömmer oftast bort dem när vi solar, och det behövs en hög solskyddsfaktor eftersom läpparna är extra utsatta eftersom vi har tunn och känslig hud där.

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Etiketter: ekologiskt makeup

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln