headerfoto

A.P. Hallqvist är ett familjeföretag som idag drivs av femte generationen. Gustaf är den som håller i rodret, jag är förstås med och hjälper till med det jag kan vid sidan av mina juriststudier.

Företaget grundades 1874 av Anders Erik Hallqvist i Viby utanför Örebro, 1901 togs skoverksamheten över av äldsta sonen Axel Paul och 1907 bildades Aktiebolaget A.P. Hallqvist, och var under början av 1900-talet en av Örebros stora skotillverkare genom sin fabrik Marks Skofabrik i Örebro och även Linde Skofabrik i Lindesberg. Under senare delen av 1900-talet låg fokusen mest på försäljning. Idag är vi en av de få skofamiljer som fortfarande är kvar i branschen och därför är vår historia och arv något som är mycket viktigt för oss.

Sedan ungefär 10 år har vi återigen börjat tillverka skor och idag är vi ett relativt känt herrmärke i Örebro med omnejd. Nu vill vi göra skor i ekologiskt läder eftersom vi känner att vi vill göra något som är hållbart för alla. Vårt ekologiska skinn kommer från Italien, där vi jobbar med ett världsledande garveri. Vi tillverkar skor efter egen design tillsammans med några av de få skofabriker som fortfarande finns kvar i Sverige. Den mesta av tillverkningen sker i Närke, detta gör också att vi får så korta transporter som möjligt.

Våra skor säljs under det egna varumärken  AP Hallqvist för herr- och damskor och Boxter för barnskorna. Våra skor kännetecknas av klassisk design, fotriktighetet (skor som är bekväma för foten) och kvalitet.

I höst tar den 141 åriga koncernen ett alldeles nytt kliv, ett kliv in i den digitala världen och öppnar tre skobutiker på nätet under namnet AP Hallqvist, företaget har alltid präglats av att fatta rätt beslut i rätt tid och därmed hålla sig uppdaterad med tiden vi verkar i, men samtidigt värna om vårt ursprung.

Webshopen är tyvärr inte öppen än men fram till dess är ni välkomna att följa oss på Facebook.
 
/Ellen Csòrdás

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln