headerfoto

A.P. Hallqvist är ett familjeföretag som idag drivs av femte generationen. Gustaf är den som håller i rodret, jag är förstås med och hjälper till med det jag kan vid sidan av mina juriststudier.

Företaget grundades 1874 av Anders Erik Hallqvist i Viby utanför Örebro, 1901 togs skoverksamheten över av äldsta sonen Axel Paul och 1907 bildades Aktiebolaget A.P. Hallqvist, och var under början av 1900-talet en av Örebros stora skotillverkare genom sin fabrik Marks Skofabrik i Örebro och även Linde Skofabrik i Lindesberg. Under senare delen av 1900-talet låg fokusen mest på försäljning. Idag är vi en av de få skofamiljer som fortfarande är kvar i branschen och därför är vår historia och arv något som är mycket viktigt för oss.

Sedan ungefär 10 år har vi återigen börjat tillverka skor och idag är vi ett relativt känt herrmärke i Örebro med omnejd. Nu vill vi göra skor i ekologiskt läder eftersom vi känner att vi vill göra något som är hållbart för alla. Vårt ekologiska skinn kommer från Italien, där vi jobbar med ett världsledande garveri. Vi tillverkar skor efter egen design tillsammans med några av de få skofabriker som fortfarande finns kvar i Sverige. Den mesta av tillverkningen sker i Närke, detta gör också att vi får så korta transporter som möjligt.

Våra skor säljs under det egna varumärken  AP Hallqvist för herr- och damskor och Boxter för barnskorna. Våra skor kännetecknas av klassisk design, fotriktighetet (skor som är bekväma för foten) och kvalitet.

I höst tar den 141 åriga koncernen ett alldeles nytt kliv, ett kliv in i den digitala världen och öppnar tre skobutiker på nätet under namnet AP Hallqvist, företaget har alltid präglats av att fatta rätt beslut i rätt tid och därmed hålla sig uppdaterad med tiden vi verkar i, men samtidigt värna om vårt ursprung.

Webshopen är tyvärr inte öppen än men fram till dess är ni välkomna att följa oss på Facebook.
 
/Ellen Csòrdás

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln