headerfoto

A.P. Hallqvist är ett familjeföretag som idag drivs av femte generationen. Gustaf är den som håller i rodret, jag är förstås med och hjälper till med det jag kan vid sidan av mina juriststudier.

Företaget grundades 1874 av Anders Erik Hallqvist i Viby utanför Örebro, 1901 togs skoverksamheten över av äldsta sonen Axel Paul och 1907 bildades Aktiebolaget A.P. Hallqvist, och var under början av 1900-talet en av Örebros stora skotillverkare genom sin fabrik Marks Skofabrik i Örebro och även Linde Skofabrik i Lindesberg. Under senare delen av 1900-talet låg fokusen mest på försäljning. Idag är vi en av de få skofamiljer som fortfarande är kvar i branschen och därför är vår historia och arv något som är mycket viktigt för oss.

Sedan ungefär 10 år har vi återigen börjat tillverka skor och idag är vi ett relativt känt herrmärke i Örebro med omnejd. Nu vill vi göra skor i ekologiskt läder eftersom vi känner att vi vill göra något som är hållbart för alla. Vårt ekologiska skinn kommer från Italien, där vi jobbar med ett världsledande garveri. Vi tillverkar skor efter egen design tillsammans med några av de få skofabriker som fortfarande finns kvar i Sverige. Den mesta av tillverkningen sker i Närke, detta gör också att vi får så korta transporter som möjligt.

Våra skor säljs under det egna varumärken  AP Hallqvist för herr- och damskor och Boxter för barnskorna. Våra skor kännetecknas av klassisk design, fotriktighetet (skor som är bekväma för foten) och kvalitet.

I höst tar den 141 åriga koncernen ett alldeles nytt kliv, ett kliv in i den digitala världen och öppnar tre skobutiker på nätet under namnet AP Hallqvist, företaget har alltid präglats av att fatta rätt beslut i rätt tid och därmed hålla sig uppdaterad med tiden vi verkar i, men samtidigt värna om vårt ursprung.

Webshopen är tyvärr inte öppen än men fram till dess är ni välkomna att följa oss på Facebook.
 
/Ellen Csòrdás

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln