headerfoto

Tåget till Barcelona

Här börjar min tågresa genom Europa. Jag kommer att visa er olika städer och vackra platser - perfekta för bröllopsresan. I detta inlägg tar jag er med till det romantiska Barcelona.

/Amanda


I Barcelona råder ingen brist på färg och och form, och nygifta på jakt efter en romantisk smekmånad hittar massor av sevärdheter i Barcelona. Staden är känd för sin konst och kultur, med ett museum eller teater i varje hörn. Här möter den vackra medelhavsstranden en livlig stadskärna.

Vad väntar i Barcelona?
Barcelona är inte vilken stad som helst. Det är en stolt huvudstad i Spaniens Katalonien där tidlös elegans möts av innovativ arkitektur. Jag garanterar att ni kommer att stirra av förundran över de surrealistiska detaljer som byggnader, balkonger och kolumner kläds i. Ni kommer att få se äkta spanska moderniteter i välsignande skapelser som har hissnande – men bisarra – former. Flera hotell mitt i stadens hjärta erbjuder lyx och romantik för par på bröllopsresa. Här kan ni kan koppla av på stranden längs Medelhavet under dagarna och avnjuta nattlivet bland Barcelonas livliga barer och restauranger. I den fantastiskt romantiska mosaikparken Parc Güell kan ni se många konstverk och mäktiga byggnader. 

När är Barcelona som bäst?
Medelhavsklimat ger kalla vintrar och varma somrar, men medeltemperaturen ligger mellan 14-31 grader. Maj, juni och september är bäst för Barcelonas beachgoers. Bästa priserna för att åka tåg till Spanien brukar vara omkring september- till mitten av december.

Att undvika i Barcelona

  • Oljig mat som t.ex. majonnäs. På flera ställen i Spanien är det förbjudet att använda sig av liknande produkter på grund av smittorisken av salmonella.
  • Ha ej värdesaker lättåtkomligt i öppna fickor eller lösa väskor. Ficktjuvar är mycket vanligt i Barcelona och de slår till som vanligast på kollektivtrafiken samt folktäta områden. En magväska under tröjan är att rekommendera!


Mitt bästa tips
Det varma medelhavsklimatet öppnar upp staden till en idealisk plats för att shoppa på lokala marknader. Var noga med att tillbringa lite av det vackra vädret på den stora gatan La Rambla, som präglas av fem gränder fulla med utomhusmarknader. Det är en perfekt chans att lära känna det riktiga Barcelona samt att få en smak av stadens människor, kaféer, butiker och kultur.

Bra att veta innan du åker dit
Språk: katalanska och spanska
Tågtid: 47 timmar från Stockholm, 35 timmar från Köpenhamn. 
Ta sig runt: Tunnelbana, buss, cykel och promenera.  
Valuta: Euro
Internet: Det finns fritt Wi-Fi nästan överallt inne i staden mellan 08-02.
Vatten: Kranvattnet smakar annorlunda men är helt okej att dricka.
Sjukvård: Akutsjukvård har alla EU-medborgare rätt till. Skaffa EU-kortet från försäkringskassan innan ni åker, så har ni även rätt till icke-akut sjukvård.
 

Ps. Läs gärna Amandas tips inför planeringen av bröllopsresan! Amanda besvarar även dina frågor om Barcelona, så ställ din fråga i kommentarsfältet nedan!

Foto: Amanda Borneke & Pixabay

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln