headerfoto

Tåget till Amsterdam

Nu är det dags för mitt andra stopp på tågresan. Jag kommer att visa er olika städer och prima platser i en tågluff genom Nederländerna - perfekta för bröllopsresan. I detta inlägg tar jag er med till det annorlunda Amsterdam.


/Amanda

Amsterdam härstammar från ordet Amstel som betyder kanal, och är även känt som Europas norra Venedig, vilket betyder att det finns otroligt många kanaler som pryder vägarna. Staden är känd för sin färgglädje, ovanliga arkitektur och ekologiska fik. 

Vad väntar i Amsterdam?

Attraktionerna i Amsterdam är psykedelisk kultur, jordnära mat och lika mycket nytt mode som nygammalt. Miljötänket i staden kan jämföras med Stockholm och det är inga problem med att hitta specialkost, ekologiska marknader eller vintagebutiker. I Red Light District - ett romantiskt kvarter där alla gatlampor är kärleksröda finns det berömda Prostitution Information Centre, sexmuseum, stans bästa gayklubb och Amsterdams hela nattvärld.

Amsterdams arkitektur och attraktioner gör staden romantisk då staden alltid känns glad – oavsett vart ni är. Det går att säga att Amsterdam är ett weekendparadis där stadens hotell erbjuder förstklassig lyx och historia. Koppla av i ett av köpcentren, ta en promenad på en ekologisk marknad eller ta cykeln ut på en lantlig picknick. Att gå på bio i Amsterdam är en upplevelse eftersom det är tillåtet med alkohol i biosalongen - bli inte rädd för ölflaskans champagne-kork-struktur, det kommer poppa ordentligt på bion!


När är Amsterdam som bäst?

Det är under sommarmånaderna som Amsterdam riktigt lever upp. Under juni, juli, augusti kan temperaturen ligga runt 21-26 grader. Restaurangernas och caféernas uteserveringar är fulla och då blommar även tulpanerna ute på ängarna. I Amsterdam finns det ingen garanti för sol utan det är det perfekta resmålet för er som njuter av några regndroppar. 


Att undvika i Amsterdam
Cykeltrafiken i Amsterdam är lika tät som biltrafiken. Om ni hyr en cykel, se till att den har ett ordentligt lås. Gå ej på rödmarkerade gator, dessa är cykelvägar. 


Mitt bästa tips
Gå aldrig samma gata och ät aldrig på samma ställe. Amsterdam kryllar av små gränder och små fik som ni inte får missa. Utmana er själva på en kulinarisk resa genom Amsterdams gator. Våga även prova den annorlunda maten i Amsterdam. Varför inte chips med hamburgersmak, citronöl eller en tallrik med Bitterballen?


Bra att veta innan du åker dit
Språk: flamländska och engelska.
Tågtid: 47 timmar från Stockholm, 35 timmar från Köpenhamn. 
Ta sig runt: Cykel, båt, promenera och spårvagn.
Valuta: Euro
Internet: Det finns fritt Wi-Fi på de flesta resturanger.
Vatten: Kranvatten går bra att dricka. 
Sjukvård: Akutsjukvård har alla EU-medborgare rätt till. Skaffa EU-kortet från försäkringskassan innan ni åker, så har ni även rätt till icke-akut sjukvård.

Fler tips på bröllopsresor får du här.

 

Foto: Amanda Borneke
 

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln