headerfoto

Bröllopstalet, hemskt eller harmoniskt?

Oavsett var jag befinner mig i världen så finns det alltid en sak som är precis lika skräckinjagat förjusat var gång - att hålla tal. Min förhoppning är att mina tips ska inspirera dig till att våga göra samma sak som jag gjorde till min pappa när han gifte sig: att ge din bröllopspresent genom att hålla tal på din väns, förälders eller släktings bröllop.

/ Amanda  

Foto: Pixabay

Fyra retoriska tips

1. Våra öron är gjorda för att lägga märka till udda tal och mönster. Detta kan du dra till din fördel när du ska hålla tal! Du kan till exempel börja meningen liknande tre gånger i rad eller varför inte räkna upp fem egenskaper om den du talar till. Visste du att i Martin Luther Kings tal “I have a dream” så inleder han varje mening med I have a dream totalt 23 gånger, en slump? Skulle inte tro det!

2. Prata löjligt långsamt med andningspauser. När stressen sätter igång och hjärtat pumpar lite extra så tenderar rösten till att följa med i det tempot. Ett bra tips är att lägga in andningspauser för dig själv var tredje mening, så att din röst inte svävar iväg. 

3. Sträck på dig! Din hållning speglar hela ditt tal. Om du står som en trött potatissäck så finns det en risk för att dina lyssnare tycker du är tråkig. Om du har en rak hållning uppfattas du som stolt och pampig, och ditt tal blir mer energirikt för dina lyssnare. Använd gärna dina händer när du talar och gestalta det du pratar om för att få full effekt. 

4. Försök ha en tydlig struktur med en sammanhängande inledning som slutledning. Ha ett djup i ditt tal som matchar den relation du har till den talande. 

Vill du ta del av Amandas talmall? Gå med i EcoBride Club så kommer du enklast i kontakt med oss!

Vill du ha fler tips inför ditt bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Etiketter: tips hålla tal

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln