headerfoto

Amandas nästa stopp: Åhus

Nu är det dags för nästa stopp på luffen. Jag kommer att visa er mina favoritställen  - perfekta för bröllopsresan. I detta inlägg tar jag er med till min hemby Åhus, Skåne.


/Amanda

Ps. Fler tips på bröllopsresor får du här!

Åhus är känt för tre saker förutom att Båstad ligger på andra sidan. 1) Vodka. 2) Glass och sist men inte minst 3) Handboll. Varför detta undrar du?


Jo! 1) Absolut vodkafabriken finns beläget i Åhus hamn och tittar du extra noga längst ner på din vodkaflaska kan du se att där står ”Made in Åhus, Sweden” på etiketten. Det finns även ett Absolutvodka museum vid Åhus strand. 2) Åhusglassen kan dateras tillbaka ända till 1950-talet och originalen finns fortfarande att köpa under namnet Ottoglass på kyrkotorget mitt i Åhus. 3) Varje år anordnas Beachhandsbollsfestivalen som kan kallas Sveriges mest uppskattade sommarevenemang för barn, ungdom och seniorer i handbollsvärlden.

 

Missa inte i Åhus

  • Stranden. Att välja ett hotell på stranden är ett måste för ultimat lyxkänsla.
  • Hot yoga. En riktigt upplevelse är att prova på bastuyoga. Prova på att göra yoga i 35 graders värme och avsluta passet med ett dopp i det glittrande havet. SÅ HÄRLIGT!
  • Ta båten till restaurangen. Under sommarhalvåret kryllar hamnen av rökerier, fiskerier och barer. Ultimata upplevelsen är här att ta en båt – bara för två – över ån för att komma till ”resturangsidan” av vattnet. Hur lyxigt är inte det! 
Foto: Amanda Borneke

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln