headerfoto

Ellen ska fotografera på sitt eget bröllop

Tänker du fota något själv på ditt bröllop? Det tänker jag göra! Foto har varit mitt stora intresse sedan jag var liten och jag vill ta några av våra bröllopsfoton med en bälgkamera från 1929. Tanken är att både jag och Gustaf ska ha varsin bälgkamera att fota med under bröllopsdagen. För att genom bilderna komma ihåg vad VI såg den dagen.

/Ellen 

Anledningen till att vi väljer analog film - istället för digital - är för att vi gillar hur resultatet blir. För att göra en så liten påverkan på miljön som möjligt framkallar vi svartvit film hemma med hjälp av kaffe och C-vitamin - det låter galet, men det fungerar faktiskt. Något annat som jag tycker kan vara roligt är en storformatskamera, den går förstås inte att flytta runt så mycket men den kan användas till ett ex. Photo Booth.

Jag fascineras av gamla kameror och de flesta kameror jag har kommer från vänner och bekanta som gett dem till mig. Att köpa en ny kamera är för mig otänkbart när det finns så mycket spännande gamla kameror där ute att prova. Både jag och Gustav gillar gamla grejer och vårt bröllop kommer förmodligen att ha ett art deco/20-tals tema.

En del av våra gäster delar vår hobby och då kommer vi att önska att de använder en film som går att framkalla i kaffe. För dem som inte är vana vid att fota analogt går det bra att låna en kamera eller använda mobiltelefonen eller vad man nu vill. Vi kommer att ha en egen hashtag för den som vill lägga upp bilder på instagram sedan. 

Foto: Ellen Csòrdás
Foto: Ellen Csòrdás

Följ våra bröllopsbloggare Ellen & Gustav, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet! Läs alla deras samlade inlägg här >​

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln