headerfoto

DIY: Så får du en gammal väska bröllopsfin

DIY-trenden är verkligen här för att stanna! Istället för att köpa en nyproducerad väska som är tillverkad på ett oftast mindre bra sätt, så kan du enkelt piffa till en gammal väska du har hemma (eller hitta en på second hand för sådär 20 kr). Den här väskan hade jag liggandes hemma och den kändes aldrig riktigt rätt då den hade en ganska tråkig färg. Nu har den blivit riktigt festfin och kommer få följa med både på party och bröllop framöver!


/Anna

Ps. Man kan även dekorera skorna på samma sätt - Se här.

Väska före. Foto: Anna Hjärp
Väska efter. Foto: Anna Hjärp

Du behöver: 
En väska (gärna någon du redan har), decoupagelim, pensel, glitter (jag valde "glitter flakes" som är lite större glitter), tidning eller en bit kartong som underlag.

Gör så här:
1. Börja med att pensla framsidan av väskan med decoupagelimmet.
2. Strö därefter glitter på väskan och skaka lätt av överflödet. Det är bra att ha en tidning eller kartongbit under för då kan du återanvända glitter som inte fastnar på väskan första gången genom att tippa tillbaks det i burken. 
3. Låt torka ordentligt – gärna ett dygn.
4. Lägg sedan ett lager till med lim och glitter - och låt torka.
5. Pensla till sist på ett lager med decoupagelim ovanpå allt så att glittret sitter ordentligt och låt torka.
6. Upprepa samma procedur på andra sidan av väskan.
7. Efter att allt har torkat ser man om man ytterligare behöver fixa till några hörn där glittret inte fäst ordentligt. Färdig att använda! 

OBS! Det blir extremt glittrigt överallt. Mitt bästa tips är att vara utomhus medan du gör det, alternativt i badkaret. Jag hade större glitterflagor men du kan använda fint glitter om du hellre vill det. Du kan även välja någon annan färg på glittret och sedan matcha skorna med samma färg. 

Vill du prata ekologiska bröllop med andra?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln