headerfoto

Sigtunahöjdens bästa tips för gröna bröllop

Vi säger hej till Evelina Högstedt, restaurangansvarig på Sigtunahöjden Hotell & Konferens! 

Nu är det snart november och i Sigtuna blir den extra grön i år har jag hört? Berätta mer!

- Ja det stämmer! Vi kör nämligen en kampanj tillsammans med Destination Sigtuna som heter ”Gröna november”. Det innebär att vi, tillsammans med övriga hotell, under hela november promotar vad vi på Sigtunahöjden faktiskt gör för miljön varje dag! Vi berättar, visar och fokuserar extra mycket på ekologiska och närproducerade råvaror, hur vi källsorterar, att vi är Svanen-märkta och vad det innebär, hur vi jobbar för att inte behöva slänga så mycket mat och så vidare. 

På vilket sätt är Gröna november intressant för brudpar?
- Idén kom från viljan att göra miljö och hållbarhet lite coolare, roligare och attraktivare. Miljö och hållbarhet kan ofta bli lite präktigt och tråkigt men på detta sätt gör vi det hela tillgängligare och lite roligare! Samtidigt som syftet är att berätta och utbilda gästerna på hotellet om vad vi gör. Vi valde november månad som annars är en rätt mörk och trist månad. En grön touch på den kan ju pigga upp både gäster och personal!

Vad är ditt bästa tips till brudpar som vill ha ett grönt bröllop?
- Välj att ha middag och fest på en anläggning som tar hållbarhet på stort allvar. Fråga din arrangör hur de arbetar med miljö och hållbarhet gällande allt från maten till blomsterarrangemangen. Om man bokar sitt bröllop hos oss kan ni vara säkra på att allt ifrån brudbukett, blomsterarrangemang och maten går att få ekologiskt. 

Vad gör Sigtunahöjden Hotell & Konferens attraktivt för brudpar?
- Sigtunahöjden har alla ingredienser som behövs för att boka in ert livs fest. Vi har öppna, vänliga utrymmen som lämpar sig suveränt för fest och en utsikt som ni inte hittar på andra ställen i Sigtuna. Det finns en SPA-avdelning med tre jacuzzis, bastu och SPA-terapeuter som erbjuder olika behandlingar. Produkterna de arbetar med kommer från Maria Åkerberg, helsvenska ekologiska spa-produkter. Vill man att alla gäster ska släppa loss, eller kanske slappna av, kan man såklart boka rum åt gästerna eller låta dem boka detta själv. Att vi dessutom har ett brinnande intresse för hållbarhet och miljö gör oss såklart ännu mer attraktiva!


Gröna november startar på fredag 23 oktober med eventet Green Club. Erbjudande >>
 

Sigtunahöjden uteservering
Bröllop
Sigtunahöjdens mat
Sigtunahöjdens matsal

Fråga våra experter. Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln