headerfoto

Sigtunahöjdens bästa tips för gröna bröllop

Vi säger hej till Evelina Högstedt, restaurangansvarig på Sigtunahöjden Hotell & Konferens! 

Nu är det snart november och i Sigtuna blir den extra grön i år har jag hört? Berätta mer!

- Ja det stämmer! Vi kör nämligen en kampanj tillsammans med Destination Sigtuna som heter ”Gröna november”. Det innebär att vi, tillsammans med övriga hotell, under hela november promotar vad vi på Sigtunahöjden faktiskt gör för miljön varje dag! Vi berättar, visar och fokuserar extra mycket på ekologiska och närproducerade råvaror, hur vi källsorterar, att vi är Svanen-märkta och vad det innebär, hur vi jobbar för att inte behöva slänga så mycket mat och så vidare. 

På vilket sätt är Gröna november intressant för brudpar?
- Idén kom från viljan att göra miljö och hållbarhet lite coolare, roligare och attraktivare. Miljö och hållbarhet kan ofta bli lite präktigt och tråkigt men på detta sätt gör vi det hela tillgängligare och lite roligare! Samtidigt som syftet är att berätta och utbilda gästerna på hotellet om vad vi gör. Vi valde november månad som annars är en rätt mörk och trist månad. En grön touch på den kan ju pigga upp både gäster och personal!

Vad är ditt bästa tips till brudpar som vill ha ett grönt bröllop?
- Välj att ha middag och fest på en anläggning som tar hållbarhet på stort allvar. Fråga din arrangör hur de arbetar med miljö och hållbarhet gällande allt från maten till blomsterarrangemangen. Om man bokar sitt bröllop hos oss kan ni vara säkra på att allt ifrån brudbukett, blomsterarrangemang och maten går att få ekologiskt. 

Vad gör Sigtunahöjden Hotell & Konferens attraktivt för brudpar?
- Sigtunahöjden har alla ingredienser som behövs för att boka in ert livs fest. Vi har öppna, vänliga utrymmen som lämpar sig suveränt för fest och en utsikt som ni inte hittar på andra ställen i Sigtuna. Det finns en SPA-avdelning med tre jacuzzis, bastu och SPA-terapeuter som erbjuder olika behandlingar. Produkterna de arbetar med kommer från Maria Åkerberg, helsvenska ekologiska spa-produkter. Vill man att alla gäster ska släppa loss, eller kanske slappna av, kan man såklart boka rum åt gästerna eller låta dem boka detta själv. Att vi dessutom har ett brinnande intresse för hållbarhet och miljö gör oss såklart ännu mer attraktiva!


Gröna november startar på fredag 23 oktober med eventet Green Club. Erbjudande >>
 

Sigtunahöjden uteservering
Bröllop
Sigtunahöjdens mat
Sigtunahöjdens matsal

Fråga våra experter. Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln