headerfoto

När ska vi bestämma oss för ett bröllopsdatum?

Jag och Gustav har nu varit förlovade i ca 1,5 år och vi har ännu inte satt något bestämt datum eller årtal för vårt bröllop. Vi har pratat om att vi ska gifta oss under 2017 eller 2018. Anledningen varför vi inte har bestämt oss än är för att jag fortfarande är student och för att Gustaf precis har gjort en nysatsning med sin skofirma där han har flyttat hela tillverkningen till Sverige och gått över helt till ekologiskt. Vi anser helt enkelt att vi inte har råd att arrangera ett bröllop som representerar vilka vi är, och vi vill givetvis ha vårt drömbröllop utan att behöva tänka för mycket på vår budget - det är vi båda överens om. 

Jag har svårt att förklara för vänner och släkt att vi behöver vänta med att gifta oss för att spara pengar och för att hitta ett bra tillfälle. Det blir lätt att jag känner mig som en bortskämd unge i en leksaksaffär som inte får köpa den dyraste Askunge-klänningen! Jag var säkert den bortskämda ungen när jag var 4-5 år, men nu är jag 25 år och vill inte längre ha en sådan klänning utan drömmen har bytts ut mot annat såsom; ekologisk champagne, ekologisk mat och tårta med mera. Vi anser båda även att det är viktigt att spara pengar till bröllopet istället för att försätta oss i en lånesituation. Det kanske är det som är att bli vuxen, att inse detta. Sedan är det ju faktiskt vårt bröllop och ingen annans.

/Ellen

Här kommer 3 punkter vi kan spara pengar och miljö på inför vårt kommande bröllop; 

1. Vårt ringval
Här kan vi spara pengar genom att välja en ring utan diamanter eller med andra alternativ till diamanter. Jag kommer antagligen att välja en ring med en moissanite som är en ädelsten som är både billigare och snällare mot miljön och dessutom liknar diamanten.

2. Maten - trerätters meny
Här blir det svårt att kompromissa eftersom maten är en viktig del i vårt bröllop och vi vill helst ha en trerättersmiddag där mat och dryck är ekologisk och/eller lokalproducerad. Att ta en kuvertavgift för maten tycker vi skulle kännas ok, istället för att önska oss presenter.

3. Återanvända accesoarer 
Att återanvända är också ett sätt att spara pengar. Det kan också vara ett passande sätt att knyta an till dem som inte längre kan närvara på bröllopet. Gustaf har t.ex en frack som gått i arv sedan början av 1900-talet och jag har smycken som jag fått efter min mamma som gick bort i cancer för ett antal år sedan.

Följ våra bröllopsbloggare Ellen & Gustav, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet! Läs alla deras samlade inlägg här >​

Ellen & Gustav

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln