headerfoto

Anna testar: Ekologiska städprodukter från Gröna Gredelina

Så här inför jul och helgernas fester så städar vi mer än vanligt. Men se upp med vad ni använder er av för städprodukter. Mängder med studier visar på hur skadliga vanliga rengöringsprodukter är för vår hälsa och vår miljö. Den kemikaliecocktail som skapas när man använder flera olika produkter som innehåller kemikalier är inte särskilt utforskad, men vi vet att allt från astma, allergier, hudåkommor, reproduktionsproblem, cancer och mycket mer beror på kemikalier i vår närmiljö.

Jag fick möjligheten att testa Gröna Gredelina´s städprodukter. Deras rengöringsmedel är växtbaserade och tillverkas bland annat på oliv och lagerbärsolja, på samma sätt som man gjorde redan på 1400-talet. 

/Anna

Foto: gronagredelina.se
Mitt testresultat
Jag testade dessa produkter från Gröna Gredelinas produkter; alepposåpa lavendel, bikarbonat lavendel, allrengöring kanel apelsin & nejlika, linnevatten lavendel och diskmedel solros.

 


Utseende
Flaskorna är fantastiskt söta! Särskilt diskmedlet som kommer med en praktisk pump. Jag känner mig "lyxig" med dessa produkter och vill gärna ha dem framme till skillnad från andra rengöringsmedel på marknaden. 

Doft
Alla dofterna känns fräscha och naturliga och inte för starka. Allrengöringen med apelsin, kanel & neljika doftar verkligen jul.

Pris
Lite i överkant tycker jag personligen. Men det känns givetvis bra att de är helt miljövänliga och det initiativet tycker jag om. Dessutom är produkterna mer koncentrerade än "vanliga produkter" som innehåller en hel del vatten och de gör sig utmärkt som lyxiga presentartiklar.

Resultat
Allt gick att diska utan problem förutom att diskmedlet lämnade kvar en liten vit "fet" hinna på mina plastflaskor. Det försvann direkt när jag torkade med en handduk. Såpan och allrengöringen funkar utmärkt på vanlig smuts. På riktigt ingrodda fläckar, och hos mig som har väldigt kalkhaltigt vatten funkade de något sämre. Men till den rostfria diskbänken gjorde jag en "egen blandning" med hjälp av såpan och bikarbonaten. Sedan droppade jag lite ättikssprit över (det fräste då lite), och sedan tog jag en svamp och gnuggade och då försvann alla fläckar och det blev ett helt fantastiskt, blankt resultat!  Linnevattnet är en riktigt lyxig sak i sprayflaska som jag gillar, men eftersom jag inte stryker så mycket testade jag att på kvällen spraya det på disktrasan och det funkar utmärkt för att undvika dålig lukt i den. Det går även använda linnevattnet som luftfräschare och även för att piffa upp kläder och lakan i garderoben.

Slutsats
Allt som allt vill jag verkligen fortsätta använda mig av dessa produkter och jag kommer att önska mig dem i julklapp.

Fråga våra experter. Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln