headerfoto

Anna testar: Ekologiska städprodukter från Gröna Gredelina

Så här inför jul och helgernas fester så städar vi mer än vanligt. Men se upp med vad ni använder er av för städprodukter. Mängder med studier visar på hur skadliga vanliga rengöringsprodukter är för vår hälsa och vår miljö. Den kemikaliecocktail som skapas när man använder flera olika produkter som innehåller kemikalier är inte särskilt utforskad, men vi vet att allt från astma, allergier, hudåkommor, reproduktionsproblem, cancer och mycket mer beror på kemikalier i vår närmiljö.

Jag fick möjligheten att testa Gröna Gredelina´s städprodukter. Deras rengöringsmedel är växtbaserade och tillverkas bland annat på oliv och lagerbärsolja, på samma sätt som man gjorde redan på 1400-talet. 

/Anna

Foto: gronagredelina.se
Mitt testresultat
Jag testade dessa produkter från Gröna Gredelinas produkter; alepposåpa lavendel, bikarbonat lavendel, allrengöring kanel apelsin & nejlika, linnevatten lavendel och diskmedel solros.

 


Utseende
Flaskorna är fantastiskt söta! Särskilt diskmedlet som kommer med en praktisk pump. Jag känner mig "lyxig" med dessa produkter och vill gärna ha dem framme till skillnad från andra rengöringsmedel på marknaden. 

Doft
Alla dofterna känns fräscha och naturliga och inte för starka. Allrengöringen med apelsin, kanel & neljika doftar verkligen jul.

Pris
Lite i överkant tycker jag personligen. Men det känns givetvis bra att de är helt miljövänliga och det initiativet tycker jag om. Dessutom är produkterna mer koncentrerade än "vanliga produkter" som innehåller en hel del vatten och de gör sig utmärkt som lyxiga presentartiklar.

Resultat
Allt gick att diska utan problem förutom att diskmedlet lämnade kvar en liten vit "fet" hinna på mina plastflaskor. Det försvann direkt när jag torkade med en handduk. Såpan och allrengöringen funkar utmärkt på vanlig smuts. På riktigt ingrodda fläckar, och hos mig som har väldigt kalkhaltigt vatten funkade de något sämre. Men till den rostfria diskbänken gjorde jag en "egen blandning" med hjälp av såpan och bikarbonaten. Sedan droppade jag lite ättikssprit över (det fräste då lite), och sedan tog jag en svamp och gnuggade och då försvann alla fläckar och det blev ett helt fantastiskt, blankt resultat!  Linnevattnet är en riktigt lyxig sak i sprayflaska som jag gillar, men eftersom jag inte stryker så mycket testade jag att på kvällen spraya det på disktrasan och det funkar utmärkt för att undvika dålig lukt i den. Det går även använda linnevattnet som luftfräschare och även för att piffa upp kläder och lakan i garderoben.

Slutsats
Allt som allt vill jag verkligen fortsätta använda mig av dessa produkter och jag kommer att önska mig dem i julklapp.

Fråga våra experter. Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln