headerfoto

DIY: Gör din egen brudslöja

Har du tänkt ha en brudslöja på er bröllopsdag? Varför inte göra en egen. Väljer du inte en allt för avancerad design behöver det inte alls vara svårt att göra, och det bästa är att det är lätt att spara både pengar och miljö genom att ta vara på befintligt tyg. Har ni själva, er familj, vänner eller någon bekant en tyll- eller spetsgardin eller en större duk som inte används? Just en bit gardin eller en duk kan nämligen bli en vacker brudslöja! Ett annat tips är att kolla i second hand-butiker efter ett passande tyg att sy om.

PS: Nedan finner du ett Youtube-klipp som beskriver hur du på ett enkelt sätt gör din egen slöja. 

Lycka till!

/Helena


4 snabba tips hur du gör en brudslöja själv

  1. Klipp av en bit av tyget med bredden 60 cm och längden 100-150 cm. Observera att måttet beror på hur lång du vill ha din brudslöja och att en god idé kan vara att först mäta tyget hur lång du vill ha den.
  2. Fålla kanten för hand eller med maskin.
  3. Rynka sedan fästet med tråckling.
  4. Sy fast en kam, och sedan är den färdig att använda. 

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln