headerfoto

Jessica Jäger planterar ett träd för varje sånguppdrag

Att boka musiker till sitt bröllop är inte alltid det lättaste. EcoBride samarbetar med Jessica Jäger som är soloartist och arbetar i Stockholm med omnejd. Jessica är koldioxidneutral och brinner för att beröra människor.

Hej Jessica, berätta lite om din verksamhet!
Jag vill med äkthet och värme förgylla, beröra och göra högtidsstunder som bröllop, dop och begravningar minnesvärda med solosång. Jessica Jäger Produktion startades i januari 2006, dvs för snart 10 år sedan! Jag hade precis gått ut Nordiska Musikgymnasiet och visste att jag ville försörja mig genom att sjunga. Skolans rektor hade då nyligen sagt att det fanns fyra sätt att försörja sig på som musiker; att bli anställd som kyrkomusiker, anställd i en kör eller i en orkester alternativt att frilansa med eget företag. Eftersom jag som sångsolist enbart passade in i den fjärde kategorin valde jag den vägen.

Vad är din specialitet som soloartist?
Att sjunga finstämt i den speciella akustik som ofta är i kyrkor och slott. Genremässigt rör jag mig främst mellan popballader och visor, men även inom klassisk musik. När jag startade företaget trodde jag att jag ville sjunga. Idag inser jag att min motivation ligger i att få beröra människor i hjärtat. Jag är bra på att i dialog med exempelvis brudpar hitta de perfekta låtarna för just dem och stunden.

På vilket sätt visar Jessica Jäger Produktion omtanke om människor och miljö?  
För varje sånguppdrag låter jag plantera ett träd genom Better Globe. Dessa träd fångar upp koldioxid, motverkar ökenspridning och jorderosion samtidigt som arbetstillfällen skapas på den kenyanska landsbygden och därmed minskar fattigdomen. 2014 blev jag koldioxidneutral för fem personer på detta vis. 2015 ser det ut att bli ännu fler träd planterade..!

Var kan man höra dig sjunga?
Första advent kan man höra mig sjunga på Skansen, och på lucia samt på julafton sjunger jag i en kyrka i Täby och på nyårsafton sjunger jag i Håbo.

För mer utförlig information kan du se Jessicas kalendarium. Du kan även lyssna på Jessica via hennes hemsida: www.stockholmssolist.se.

Jessica Jäger. Foto: Jenny Puronne

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln