headerfoto

Personkemi viktigt i valet av bröllopsfotograf

Foto: Leif Johansson Foto: Leif Johansson

Vi säger varmt grattis till vår samarbetspartner Fotograf Mikael Sjömilla som har blivit utsedd till en av Sveriges främsta bröllopsfotografer (av tidningen Bröllopsmagasinet)! Därför passade vi på att intervjua honom om vad man ska tänka på när man väljer fotograf till bröllopet. 

Mikael har en berättade stil (dokumentärfotografi) när han använder kameran som präglar hans fotografier. Inte minst vid bröllop. Han är en konstnärlig själ som sysslat med fotografi, illustration och grafisk form sedan 1987 och även jobbat med artister, allt från Backyard Babies till Lars Norén. Mikael beskriver att han älskar möta människor i olika miljöer och att fånga ögonblick och nyanser och sedan memorera dem är en av anledningrna varför han började arbeta med fotografi som utrycksmedel. 

Hej Mikael! Grattis! Hur känns det att ha blivit utsedd till en av Sveriges främsta bröllopsfotografer?
- Hej Vera. Ja, det känns ju bra att de gillar mina bilder och det som jag står för. Det handlar inte bara om bilder utan också om hur jag förhåller mig till mitt yrke och min värdegrund helt enkelt.

Vad är det som du försöker fånga när du fotograferar t.ex. bröllop?
Det finns alltid som en osynlig mur mellan den som ska fotograferas och den som är fotograf. Det går inte komma förbi det. De flesta människor är obekväma framför en kamera. Mitt jobb som fotograf är att riva den muren. Jag vill när muren är riven komma nära det som sker. Att vara en del av en händelse och fånga de små nyanserna som annars skulle gå obemärkt förbi.

Vad är drivkraften när du fotograferar?
- Jag älskar den där känslan när muren är riven och när det finns en öppenhet och tillit i mötet. När allt är möjligt och kameran blir osynlig.

Vi har hört att du ska flytta till en stuga utanför Knivsta. Hur påverkar det ditt fotograferande?
Jag kommer att ha en mobil fotoateljé som jag enkelt kan ställa upp där det behövs. Jag kommer att fotografera i Stockholm även i fortsättningen men också i trakterna kring Sigtuna och Uppsala främst - men kan ta mig an uppdrag över hela Sverige.

Vad har du för tips till brudpar inför deras stundande bröllop?
- Tänk på att när det underbara bröllopet är över så är det fotografierna som får dig att minnas. Satsa därför på en bra fotograf där ni känner personkemin fungerar mellan er. 

Vad gör du för miljön?
Det är svårt att komma förbi att köra bil när man bor på landet. Men jag har köpt en nästan ny miljöbil, och vid längre resor tar jag tåget. Jag skickar enbart bilder via nätet så inga usb minnen eller cd-skivor behövs. Annars är det planerade inköp och resor som gäller och att undvika att köra bil i onödan.

/Vera

Ser fler av Mikael Sjömillas bröllopsfotografier på www.fotografsjomilla.se

Foto: Mikael Sjömilla, www.fotografsjomilla.se
Foto: Mikael Sjömilla, www.fotografsjomilla.se

Söker ni fotograf på er ort? Bli medlem i EcoBride Club!  

Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln