Gör er egen glögg och bjud gästerna på

Glögg är en fantastisk dryck som jag tycker hör vintern och julen till både med och utan alkohol. På ett vinterbröllop kan glögg vara en utmärkt fördrink eller brudskål när frusna gäster anländer till festlokalen från kyrkan eller vigselplatsen.

Här tänkte jag dela med mig av två glöggrecept ett med vitt vin och ett alkoholfritt alternativ. Använd gärna ekologiska ingredienser så mycket ni kan! 

/Ellen


 Vit glögg med saffran och apelsin

  • 1 flaska halvtorrt vitt vin
  • 2 kanelstänger
  • 2 stora skivor ingefära ca 1 cm totalt
  • 4 vitpepparkorn
  • 6 nejlikor
  • 0,5 gram saffran, gärna trådsaffran
  • 1 vaniljstång, skär gärna ett snitt i den
  • 2-3 msk honung
  • 1 apelsin, skalet


Värm sedan glöggen på låg värme under 1-2 timmar. Sila av innan servering. Den får inte koka. Om du vill kan du spetsa glöggen med 1 dl vodka. 

Alkoholfri tranbärsglögg

  • 1 liter tranbärsdryck, gärna en som inte är så söt redan
  • 0,5 apelsin, skalet
  • 1 kanelstång
  • 6 nejlikor
  • 3/4 msk kardemummakärnor
  • Råsocker eller honung efter smak


Värm upp alla ingredienser och söta efter smak. Låt stå på låg värme 1-2 timmar. Sila av innan servering.
 

Foto: Ellen Csòrdás & Vera Waldemarsdotter
Foto: Ellen Csòrdás & Vera Waldemarsdotter

Vill du diskutera bröllop med andra? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln