headerfoto

Drömmer du om ett vinterbröllop? Här är de bästa tipsen!

Att gifta sig på vintern var drömmen för mig - helst i december eftersom jag tycker att det är en magisk månad. Och så blev det, den 14 december för två år sedan sa jag ja... Här kommer mina bästa tips till ett miljövänligt, romantiskt vinterbröllop!

5 tips till vinterbröllopet

1. Om ni bjuder på egen mat och dryck kan det stå utomhus - men se upp så det inte fryser! (Själv hade jag himla tur och kunde ha mat och dryck utomhus då det höll sig på några plusgrader).

2. Det är mörkt redan på eftermiddagen så att bara ställa ut ljuslyktor gör otroligt mycket för feststämningen och du behöver inga andra dekorationer! (DIY-tips på egna lyktor kommer här på bloggen inom kort!)

3. Det passar fint att dekorera med naturmaterial såsom pressade höstlöv, mossa, kottar, murgröna, enbärsris, nyponkvistar, lingonris mm som du själv kan plocka i naturen.

4. Istället för fyrverkerier, ballonger och annat som skräpar ner och stannar kvar i naturen samt skadar och skrämmer djur kan du skicka upp svävande lyktor - det finns de som har bamburing istället för metall och på så sätt blir de helt nedbrytbara. (Läs alltid varningstext/instruktioner noga innan du släpper upp lyktor!)

5. Be dina gäster att kasta fågelfrön över er - istället för att kasta ris eller konfetti  - då gör ni dessutom fåglarna en tjänst eftersom det är svårare för dem att hitta mat på vintern.

/Anna

Foto: Anna Hjärp

Planerar ni bröllop 2016? Få tips och inspiration i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln