headerfoto

Ellen tipsar om sina ekologiska favoritviner på Vinets Dag!

Idag är det vinets dag, kanske en extra anledning att njuta en trevlig flaska av ett fint ekologiskt vin. De flesta ekologiska viner som säljs på Systembolaget idag kommer från Italien. Utbudet av ekologiska drycker ökar hela tiden och här har jag valt ut ett par av mina favoritviner.
/Ellen
Tenuta Vignega (3040)
Valpolicella Ripasso Superiore. 119 kronor.
Kryddig smak med inslag av fat, körsbär, hallon, lakrits och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
Vinistella (74742)
Appassimento. 89 kronor.
Mycket fruktig smak med inslag av mörka bär, choklad, örter och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött.

Matua (3031)
Organic Sauvignon Blanc. 100 kronor.
Aromatisk, mycket frisk smak med inslag av passionsfrukt, svartvinbärsblad, kiwi och lime. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller eller skaldjur.
Novas (2000)
Gran Reserva Chardonnay. 89 kronor. Förutom att vinet är ekologiskt är det även rättvisemärkt och kommer i en lättviktsflaska som ska vara bättre för miljön.
Mycket fruktig smak med inslag av tropisk frukt, päron, galiamelon och citron. Serveras vid cirka 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur.

Källa: Systembolaget

Etiketter: ekologiskt tips dryck vin

Vill du diskutera bröllopsmat och dryck med  andra? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln