headerfoto

Volontärarbeta på smekmånaden - ja varför inte?

När jag gifte mig hade vi planerat att åka på en volontärresa som bröllopsresa, och vi fick även bidrag till resan i present. Nu blev det inte att vi kom iväg eftersom jag blev gravid inte långt efter bröllopet, så vi avvaktar nu lite med resan tills vårt barn är lite äldre. Men det är fortfarande en dröm; Att få åka någonstans och samtidigt som man njuter av ett annat land och en annan kultur få göra lite nytta! Att åka på volontärresa är både etiskt och klimatsmart. Läs gärna våra tips - kanske väcker vi en tanke även hos er!
/Anna

Foto: Pixabay

5 Tips inför din volontärresa

1. Välj ett pålitligt bolag. Volontärresor hamnar ibland i blåsväder i media - att de egentligen inte gör nytta och att man exponerar djur på fel sätt. Men om du väljer ett seriöst bolag att resa med så finns det garantier. Volontärresor.se och Amzungo.com är seriösa och duktiga (men det finns säkert fler, hör med bekanta och samla så mycker information som möjligt innan du väljer bolag och resmål.)

2. Ta seden dit du kommer. Även om du inte håller med så respektera kulturen i landet du reser till. Tänk även på att tex inte slösa på vattnet genom tex att duscha för mycket eller tvätta kläder för ofta. Många länder har helt andra förutsättningar än oss.

3. Klimatkompensera din flygresa. Att flyga innbebär en stor miljöpåfrestning - men om du måste flyga är det ändå bättre att göra längre resor och mer sällan. Du kan tex plantera träd som kompensation för din flygresa.

4. Välj en resa som passar dig. Det finns så många olika projekt och resmål att man blir snurrig.. men om du tänker igenom noga vad du vill få ut av din resa så hjälper bolagen till. Om det är arbetet som känns viktigt, eller stranden? Och om du vill arbeta med djur, människor eller kanske bygga hus? (När vi började titta på resor kontaktade vi bolaget om det vore möjligt att vi bodde på samma ställe men att vi ändå arbetade med olika saker, och det skulle vara möjligt enligt en kontakt vi fick.)

5. Glöm inte att budgetera för vaccin och en bra försäkring. Ett fullgott resevaccin som håller många år kan kosta 2000 kr och en bra reseförsäkring kostar ca 745kr/30 dagar.

Källa: Amzungo.se

Vill du ha fler bröllopstips? Gå med gratis i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln