headerfoto

Volontärarbeta på smekmånaden - ja varför inte?

När jag gifte mig hade vi planerat att åka på en volontärresa som bröllopsresa, och vi fick även bidrag till resan i present. Nu blev det inte att vi kom iväg eftersom jag blev gravid inte långt efter bröllopet, så vi avvaktar nu lite med resan tills vårt barn är lite äldre. Men det är fortfarande en dröm; Att få åka någonstans och samtidigt som man njuter av ett annat land och en annan kultur få göra lite nytta! Att åka på volontärresa är både etiskt och klimatsmart. Läs gärna våra tips - kanske väcker vi en tanke även hos er!
/Anna

Foto: Pixabay

5 Tips inför din volontärresa

1. Välj ett pålitligt bolag. Volontärresor hamnar ibland i blåsväder i media - att de egentligen inte gör nytta och att man exponerar djur på fel sätt. Men om du väljer ett seriöst bolag att resa med så finns det garantier. Volontärresor.se och Amzungo.com är seriösa och duktiga (men det finns säkert fler, hör med bekanta och samla så mycker information som möjligt innan du väljer bolag och resmål.)

2. Ta seden dit du kommer. Även om du inte håller med så respektera kulturen i landet du reser till. Tänk även på att tex inte slösa på vattnet genom tex att duscha för mycket eller tvätta kläder för ofta. Många länder har helt andra förutsättningar än oss.

3. Klimatkompensera din flygresa. Att flyga innbebär en stor miljöpåfrestning - men om du måste flyga är det ändå bättre att göra längre resor och mer sällan. Du kan tex plantera träd som kompensation för din flygresa.

4. Välj en resa som passar dig. Det finns så många olika projekt och resmål att man blir snurrig.. men om du tänker igenom noga vad du vill få ut av din resa så hjälper bolagen till. Om det är arbetet som känns viktigt, eller stranden? Och om du vill arbeta med djur, människor eller kanske bygga hus? (När vi började titta på resor kontaktade vi bolaget om det vore möjligt att vi bodde på samma ställe men att vi ändå arbetade med olika saker, och det skulle vara möjligt enligt en kontakt vi fick.)

5. Glöm inte att budgetera för vaccin och en bra försäkring. Ett fullgott resevaccin som håller många år kan kosta 2000 kr och en bra reseförsäkring kostar ca 745kr/30 dagar.

Källa: Amzungo.se

Vill du ha fler bröllopstips? Gå med gratis i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln