headerfoto

Så väljer ni hotell till bröllopsresan

Drömmer ni om lata dagar på stranden, avkoppling och bara vara eller äventyr och upplevelser? Oavsett vart ni väljer att åka på bröllopsresa så spelar hotellet roll för helhetsupplevelsen. Allt fler hotell satsar på sitt miljöarbete och erbjuder både lokaler och mat med extra omtanke om miljön. Här kommer tre tips för hur ni väljer hotell till smekmånaden. 

  1. Läs på före. Försök att skaffa så mycket information som möjligt om resmålet och hotell på orten. I vissa områden finns miljörestriktioner som i värsta fall kan innebära att den lokala befolkningen blir utan vatten för att en turist väljer att bada varmt i hotellets badkar. Fråga efter hotell och researrangörer som är miljödiplomerade, jobbar med hållbar turism och som värnar om den lokala befolkningen och har schyssta arbetsvillkor.
  2. Våga välja bort. Det finns vissa saker man kan undvika, så som stora kryssningsfartyg (som släpper ut stora mängder avfall i haven) eller hotell med all-inclusive (som inte gynnar den lokala turismen och lokala näringslivet), eller hotell som stoltserar med vilda djur som en del av inredningen (tex. vanligt med vilda fåglar i burar i Kina eller sköldpaddor i små pooler i trädgården). 
  3. Stöd de resmål som försöker. Ni kan även välja att gynna länder som aktivt jobbar för att bli bättre ur etisk och ekologisk synpunkt. Organisationen Ethical Travellers listar varje år "The World’s Ten Best Ethical Destinations". 2016 är detta följande länder: Cabo Verde, Dominica, Grenada, Micronesia, Mongolia, Panama, Samoa, 
    Tonga, Tuvalu och Uruguay. (Sorterade i alfabetisk ordning A-Ö).
Vet ni inte vilket resmål ni ska välja? Testa att utgå från rätt hotell istället. Reseklubben Secret Escapes har listat sina favorit eko-lyx-hotell över hela världen. Läs artikeln här >

Trevlig resa! Tipsa oss gärna och skriv en kommentar om du har något guldkorn som fler borde hitta till! /Katharina
Sigtunahöjden Hotell & Konferens

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln