headerfoto

Ellen tipsar om bröllopsresa till Zürich

När det kommer till att resa miljövänligt tänker i alla fall jag i första hand på att hålla nere restiden så mycket som möjligt. Jag tycker att en europeisk storstad kan vara ett miljövänligt resmål för när man väl har tagit sig dit behöver man inte bidra med mer miljöpåverkan än vad man gör när man är hemma. Det kan vara ett bra alternativ för den som vill resa utanför Sverige, inte vill flyga och vill ha tillgång till moderna bekvämligheter så som dusch och wifi. Så därför tänkte jag tipsa om min egen före detta hemstad Zürich. Det är en stad där många kanske har bytt tåg eller flyg men jag tycker absolut att Zürich är värt att upptäcka.

/Ellen

Foto: 1) Pixabay, 2-4) Ellen Csòrdás
Foto: 1) Pixabay, 2-4) Ellen Csòrdás

Ellens 6 bästa Zürichtips

1. Som miljövänligt resmål tycker jag att Zürich och Schweiz är väldigt bra, kommunaltrafiken är punktlig och består av spårvagnar och eldrivna bussar och biljetterna är billigare än i en lika stor svensk stad (Zürich är ungefär lika stort som Göteborg). 

2. Zürich är en väldigt vacker och grön stad som ligger runt kanterna på en långsmal sjö. Det finns många parker och längst strandkanten kan man promenera.

3. Jag rekommenderar ett besök på Thermalbaden, det är ett spa-badhus inhyst i ett gammalt bryggeri och från takpoolen har man utsikt över hela staden. Hit tar man sig med spårvagn eller går om man känner för en lite längre promenad.
 
4. I Zürich finns Europas äldsta vegetariska restaurang, Hiltl som ligger mitt i stan på gångavstånd från den stora järnvägsstationen. Här kan man äta vegetarisk lunchbuffé eller vegetarisk à la carte på kvällen. 
 
5. Jag vill dessutom tipsa om Sprüngli som är en kedja med konditorier som finns på fyra platser i centrala Zürich. De gör fantastiska kreationer i choklad, den som är uppmärksam känner säkert igen Sprüngli som en av Lindts samarbetspartner.
 
6. Jag rekommenderar att hyra lägenhet via airbnb.com. Då har ni möjlighet att laga er egen mat, Zürich kan vara dyrt och man tjänar mycket på att laga sig egen mat. Den största matkedjan i stan är Coop, utbudet av ekologisk och närproducerad mat är stor. Det går till och med att hitta vin som kommer från vinodlingarna runt sjön.

Bli medlem i EcoBride Club och diskutera bröllop med andra!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln