headerfoto

Ellen tipsar om bröllopsresa till Zürich

När det kommer till att resa miljövänligt tänker i alla fall jag i första hand på att hålla nere restiden så mycket som möjligt. Jag tycker att en europeisk storstad kan vara ett miljövänligt resmål för när man väl har tagit sig dit behöver man inte bidra med mer miljöpåverkan än vad man gör när man är hemma. Det kan vara ett bra alternativ för den som vill resa utanför Sverige, inte vill flyga och vill ha tillgång till moderna bekvämligheter så som dusch och wifi. Så därför tänkte jag tipsa om min egen före detta hemstad Zürich. Det är en stad där många kanske har bytt tåg eller flyg men jag tycker absolut att Zürich är värt att upptäcka.

/Ellen

Foto: 1) Pixabay, 2-4) Ellen Csòrdás
Foto: 1) Pixabay, 2-4) Ellen Csòrdás

Ellens 6 bästa Zürichtips

1. Som miljövänligt resmål tycker jag att Zürich och Schweiz är väldigt bra, kommunaltrafiken är punktlig och består av spårvagnar och eldrivna bussar och biljetterna är billigare än i en lika stor svensk stad (Zürich är ungefär lika stort som Göteborg). 

2. Zürich är en väldigt vacker och grön stad som ligger runt kanterna på en långsmal sjö. Det finns många parker och längst strandkanten kan man promenera.

3. Jag rekommenderar ett besök på Thermalbaden, det är ett spa-badhus inhyst i ett gammalt bryggeri och från takpoolen har man utsikt över hela staden. Hit tar man sig med spårvagn eller går om man känner för en lite längre promenad.
 
4. I Zürich finns Europas äldsta vegetariska restaurang, Hiltl som ligger mitt i stan på gångavstånd från den stora järnvägsstationen. Här kan man äta vegetarisk lunchbuffé eller vegetarisk à la carte på kvällen. 
 
5. Jag vill dessutom tipsa om Sprüngli som är en kedja med konditorier som finns på fyra platser i centrala Zürich. De gör fantastiska kreationer i choklad, den som är uppmärksam känner säkert igen Sprüngli som en av Lindts samarbetspartner.
 
6. Jag rekommenderar att hyra lägenhet via airbnb.com. Då har ni möjlighet att laga er egen mat, Zürich kan vara dyrt och man tjänar mycket på att laga sig egen mat. Den största matkedjan i stan är Coop, utbudet av ekologisk och närproducerad mat är stor. Det går till och med att hitta vin som kommer från vinodlingarna runt sjön.

Bli medlem i EcoBride Club och diskutera bröllop med andra!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln