headerfoto

Fria på skottdagen

Enligt en borgerlig tradition från 1800-talets England är skottdagen den dag då unga flickor fick fria till ogifta män (vilket annars inte var tillåtet på den tiden). Traditionen var som mest populär i slutet av 1800-talet och en bit in på 1900-talet, men lever fortfarande kvar idag.
Personligen tänker jag att vi kvinnor borde kunna fria vilken dag på året som helst. Det är ju trots allt 2016 och vem vill värna om gamla förlegade könsroller? Men å andra sidan...kanske att det är lite extra speciellt att fria just på skottdagen ändå? Vad tycker du? 

Oavsett om du är kvinna eller man, eller planerar att fria idag eller en annan dag, så tänkte jag passa på att tipsa om vår Pinterest-board med inspiration för miljövänliga och etiska förlovnings- och vigselringar! 

Och OM du planerar frieri just idag... VARMT LYCKA TILL! 

/Katharina

PS. Visste du att skottdagen officiellt varit den 24 februari i Sverige ända till år 2000? Då bestämdes att den 29 februari officiellt skulle vara skottdag.

Går du i giftastankar? Gå med i EcoBride Club helt kostnadsfritt!

Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp och medlemsbrev med rabatter och erbjudanden. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln