headerfoto

Vem måste man egentligen bjuda till bröllopet?

Vem måste man egentligen bjuda på sitt bröllop? Får man verkligen bjuda vem man vill? (Och då alltså INTE bjuda vem man vill.) Ja, faktiskt - det får ni! Men det är klart, vissa släktingar kanske man ändå bjuder för att inte skapa osämja.

När vi gifte oss valde vi att bara bjuda de närmaste. (Då menar jag verkligen de närmaste, dvs 33 personer.)  För oss var det inga problem då vi ändå inte har kontakt med så många släktingar, och vi har egentligen bara ett fåtal vi kallar vänner - dvs bekanta bjöd vi inte. För oss var det helt rätt. (Och vi sparade även en hel del pengar på det.) Det blev ändå en fantastisk fest med bara de personer vi verkligen visste skulle ha kul och som skulle visa sin uppskattning!

Nedan följer några tips som ni kan utgå ifrån om ni nu sitter med inbjudningslistan och känner stressen komma över er!

/Anna
Foto: Pixabay

6 tips till inbjudningslistan

1. Fråga er själva för varje person ni sätter på gästlistan, är det här en person jag vill ha fortsatt kontakt med? Är det en person jag vill ska finnas i mitt liv för all framtid? (Det sållar automatiskt bort vissa barndomskamrater man ändå har glidit ifrån.)

2. Vilka släktingar måste man bjuda? Det här är klurigast - men tänk efter om ni har kontakt med dem? Det är ok att skippa de ni aldrig umgås med, även om det är kusiner.

3. Måste man bjuda allas respektive fast man aldrig träffat dem? Jag tycker nog så, gå tillbaks till punkt 1 - vill du ha personen i ditt liv så är det väl lämpligt att lära känna deras respektive också? (Dock om man varit ett gäng som umgåtts mycket, tex "volleybollgänget", så kan man bjuda gänget utan deras respektive - om man inte har intresse av att träffa dem.)

4. För singlar gäller inbjudan enbart den personen om ni inte specificerar att personen får ta med sig en gäst (men det är vanligast i t.e.x. USA).

5. Arbetskollegor? Om ni egentligen bara umgås på jobbet, (någon enstaka gång en AW tillsammans med avdelningen) så behöver du inte bjuda dem. Men om du gillar dem och ni ibland ses på fritiden så kör på!

6. Kan man strunta i att bjuda folk man inte tycker om? Jag önskar jag kunde säga ja på frågan. Men om det kommer till att det är svärfars nya fru, eller faster Agda så kan ni ju börja med att höra er för.. Skulle det såra svärfar om hans fru inte fick komma? (Troligen) Skulle faster Agda bara bli ännu surare och starta krig? I vissa enstaka fall kan man göra det smidigt för sig och inte skapa konflikter i onödan.

Ps. När ni är färdiga med listan så kan ni kika in här för att få tips till inbjudningskorten

För fler tips till bröllopsplaneringen bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln