headerfoto

Vem måste man egentligen bjuda till bröllopet?

Vem måste man egentligen bjuda på sitt bröllop? Får man verkligen bjuda vem man vill? (Och då alltså INTE bjuda vem man vill.) Ja, faktiskt - det får ni! Men det är klart, vissa släktingar kanske man ändå bjuder för att inte skapa osämja.

När vi gifte oss valde vi att bara bjuda de närmaste. (Då menar jag verkligen de närmaste, dvs 33 personer.)  För oss var det inga problem då vi ändå inte har kontakt med så många släktingar, och vi har egentligen bara ett fåtal vi kallar vänner - dvs bekanta bjöd vi inte. För oss var det helt rätt. (Och vi sparade även en hel del pengar på det.) Det blev ändå en fantastisk fest med bara de personer vi verkligen visste skulle ha kul och som skulle visa sin uppskattning!

Nedan följer några tips som ni kan utgå ifrån om ni nu sitter med inbjudningslistan och känner stressen komma över er!

/Anna
Foto: Pixabay

6 tips till inbjudningslistan

1. Fråga er själva för varje person ni sätter på gästlistan, är det här en person jag vill ha fortsatt kontakt med? Är det en person jag vill ska finnas i mitt liv för all framtid? (Det sållar automatiskt bort vissa barndomskamrater man ändå har glidit ifrån.)

2. Vilka släktingar måste man bjuda? Det här är klurigast - men tänk efter om ni har kontakt med dem? Det är ok att skippa de ni aldrig umgås med, även om det är kusiner.

3. Måste man bjuda allas respektive fast man aldrig träffat dem? Jag tycker nog så, gå tillbaks till punkt 1 - vill du ha personen i ditt liv så är det väl lämpligt att lära känna deras respektive också? (Dock om man varit ett gäng som umgåtts mycket, tex "volleybollgänget", så kan man bjuda gänget utan deras respektive - om man inte har intresse av att träffa dem.)

4. För singlar gäller inbjudan enbart den personen om ni inte specificerar att personen får ta med sig en gäst (men det är vanligast i t.e.x. USA).

5. Arbetskollegor? Om ni egentligen bara umgås på jobbet, (någon enstaka gång en AW tillsammans med avdelningen) så behöver du inte bjuda dem. Men om du gillar dem och ni ibland ses på fritiden så kör på!

6. Kan man strunta i att bjuda folk man inte tycker om? Jag önskar jag kunde säga ja på frågan. Men om det kommer till att det är svärfars nya fru, eller faster Agda så kan ni ju börja med att höra er för.. Skulle det såra svärfar om hans fru inte fick komma? (Troligen) Skulle faster Agda bara bli ännu surare och starta krig? I vissa enstaka fall kan man göra det smidigt för sig och inte skapa konflikter i onödan.

Ps. När ni är färdiga med listan så kan ni kika in här för att få tips till inbjudningskorten

För fler tips till bröllopsplaneringen bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln