headerfoto

Gästlista till bröllopet - hur stryker man med kärlek?  

Men med en ganska kort planeringstid framför oss så inser jag att vi måste stryka vissa saker som vi helt enkelt inte hinner få ihop. Tex. drömmen om det stora bröllopet där vi kan bjuda alla vi känner! Vi har redan från start bestämt oss för att vi vill satsa på kvalitet istället för kvantitet. Sittande middag. Matchande viner. Ekologisk mat. Ekologisk dryck. Ekologisk tårta och bubbel i glasen.
Vår första gästlista landade på 120 namn. Ouch! Så stort bröllop mäktar vi inte med helt enkelt. Så nu har vi ett superjobbigt arbete framför oss att stryka i gästlistan. Hur värderar man vänskap? Släktskap? Barn? Vänners respektive som man aldrig träffat? Tuffa beslut.
Men viktigast är ju trots allt att kärleken får stå i centrum. Därför lutar det nu åt att vi kommer satsa mest krut på vigseln (det är ju ändå där det händer) och efterföljande mingel. Och efter det gå vidare för bröllopsmiddag enbart med våra allra närmaste.
 
Att skära ner på antalet gäster är ju också mitt vanligaste tips till brudpar som vill hålla nere bröllopsbudgeten. Det är inte ovanligt att varje gäst kostar cirka 1000-1500 kr per person när man bjuder på middag, tårta, alkohol med mera. Och då är inte alla smygkostnader som transporter, små skyltar, inbjudningar, tackkort, bortsplaceringar ens inräknat. För vår del handlar det dels om budget men mestadels om plats. De lokaler vi tittar på för bröllopsmiddag tar helt enkelt inte så många gäster. Så vill vi ha kvalitet istället för kvantitet så måste vi skära i antal gäster.
 
Jag hoppas ingen blir ledsen för att de inte blir bjudna på bröllopsmiddagen. Jag är faktiskt rätt orolig för att såra någon. Det vill jag inte. Men hur ska man välja? Alla tips mottages tacksamt! 

/Katharina

Foto: Privat
Foto: Privat

Vill du diskutera er gästlista? Bli medlem i EcoBride Club!

Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och bolla inspiration och idéer med Katharina & Martin och andra brudpar samt få tips från våra samarbetsparters och bröllopsexperter. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Bli medlem i EcoBride Club på facebook - helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln