headerfoto

Gästlista till bröllopet - hur stryker man med kärlek?  

Men med en ganska kort planeringstid framför oss så inser jag att vi måste stryka vissa saker som vi helt enkelt inte hinner få ihop. Tex. drömmen om det stora bröllopet där vi kan bjuda alla vi känner! Vi har redan från start bestämt oss för att vi vill satsa på kvalitet istället för kvantitet. Sittande middag. Matchande viner. Ekologisk mat. Ekologisk dryck. Ekologisk tårta och bubbel i glasen.
Vår första gästlista landade på 120 namn. Ouch! Så stort bröllop mäktar vi inte med helt enkelt. Så nu har vi ett superjobbigt arbete framför oss att stryka i gästlistan. Hur värderar man vänskap? Släktskap? Barn? Vänners respektive som man aldrig träffat? Tuffa beslut.
Men viktigast är ju trots allt att kärleken får stå i centrum. Därför lutar det nu åt att vi kommer satsa mest krut på vigseln (det är ju ändå där det händer) och efterföljande mingel. Och efter det gå vidare för bröllopsmiddag enbart med våra allra närmaste.
 
Att skära ner på antalet gäster är ju också mitt vanligaste tips till brudpar som vill hålla nere bröllopsbudgeten. Det är inte ovanligt att varje gäst kostar cirka 1000-1500 kr per person när man bjuder på middag, tårta, alkohol med mera. Och då är inte alla smygkostnader som transporter, små skyltar, inbjudningar, tackkort, bortsplaceringar ens inräknat. För vår del handlar det dels om budget men mestadels om plats. De lokaler vi tittar på för bröllopsmiddag tar helt enkelt inte så många gäster. Så vill vi ha kvalitet istället för kvantitet så måste vi skära i antal gäster.
 
Jag hoppas ingen blir ledsen för att de inte blir bjudna på bröllopsmiddagen. Jag är faktiskt rätt orolig för att såra någon. Det vill jag inte. Men hur ska man välja? Alla tips mottages tacksamt! 

/Katharina

Foto: Privat
Foto: Privat

Vill du diskutera er gästlista? Bli medlem i EcoBride Club!

Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och bolla inspiration och idéer med Katharina & Martin och andra brudpar samt få tips från våra samarbetsparters och bröllopsexperter. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Bli medlem i EcoBride Club på facebook - helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln