headerfoto

Gästlista till bröllopet - hur stryker man med kärlek?  

Men med en ganska kort planeringstid framför oss så inser jag att vi måste stryka vissa saker som vi helt enkelt inte hinner få ihop. Tex. drömmen om det stora bröllopet där vi kan bjuda alla vi känner! Vi har redan från start bestämt oss för att vi vill satsa på kvalitet istället för kvantitet. Sittande middag. Matchande viner. Ekologisk mat. Ekologisk dryck. Ekologisk tårta och bubbel i glasen.
Vår första gästlista landade på 120 namn. Ouch! Så stort bröllop mäktar vi inte med helt enkelt. Så nu har vi ett superjobbigt arbete framför oss att stryka i gästlistan. Hur värderar man vänskap? Släktskap? Barn? Vänners respektive som man aldrig träffat? Tuffa beslut.
Men viktigast är ju trots allt att kärleken får stå i centrum. Därför lutar det nu åt att vi kommer satsa mest krut på vigseln (det är ju ändå där det händer) och efterföljande mingel. Och efter det gå vidare för bröllopsmiddag enbart med våra allra närmaste.
 
Att skära ner på antalet gäster är ju också mitt vanligaste tips till brudpar som vill hålla nere bröllopsbudgeten. Det är inte ovanligt att varje gäst kostar cirka 1000-1500 kr per person när man bjuder på middag, tårta, alkohol med mera. Och då är inte alla smygkostnader som transporter, små skyltar, inbjudningar, tackkort, bortsplaceringar ens inräknat. För vår del handlar det dels om budget men mestadels om plats. De lokaler vi tittar på för bröllopsmiddag tar helt enkelt inte så många gäster. Så vill vi ha kvalitet istället för kvantitet så måste vi skära i antal gäster.
 
Jag hoppas ingen blir ledsen för att de inte blir bjudna på bröllopsmiddagen. Jag är faktiskt rätt orolig för att såra någon. Det vill jag inte. Men hur ska man välja? Alla tips mottages tacksamt! 

/Katharina

Foto: Privat
Foto: Privat

Vill du diskutera er gästlista? Bli medlem i EcoBride Club!

Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och bolla inspiration och idéer med Katharina & Martin och andra brudpar samt få tips från våra samarbetsparters och bröllopsexperter. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Bli medlem i EcoBride Club på facebook - helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln