headerfoto

Funderar ni på att anlita en bröllopskoordinator?  

Jag har ju själv koordinerat ett antal bröllop och inte minst konsulterat och hjälpt brudpar med tips på hur man får ihop budget och väljer leverantörer med ekotänk. Men det är trots allt lite annorlunda när det är ens eget bröllop. Vi vill ju såklart ha ett vackert, roligt och framförallt minnesvärt bröllop för både oss och gästerna, samtidigt vill vi inte jobba ihjäl oss före. Men det är så helt otroligt många detaljer som ska på plats! 
 
Jag hoppas verkligen att jag inte ska vara på Bridezilla humör dagen före och vimsa runt och pilla i allt. Så för att undvika detta väljer vi att ta hjälp av en bröllopsdagskoordinator, eller i vårt fall en bröllopsdagskoordinator. Eller faktiskt två. Jag känner mig så lyckligt lottad att ha Sara och Louise i mitt nätverk, som jag litar på och vet att de kommer göra sitt allra bästa för att vårt bröllop ska flyta på så att Martin och jag bara kan njuta. Jo, det är klart att det kostar att anlita en bröllopskoordinator. Men en sån här dag känns det verkligen värt det! Givetvis kommer vi vara med och planera och fixa det mesta av förberedelserna själva och ta hjälp av vänner också. Men det känns väldigt skönt att ha någon att bolla idéer med, även för mig som är van att planera bröllop. Och viktigast av allt – att ha någon på plats som tar hand om allt praktiskt under själva dagen så både vi och våra gäster kan slappna av när det väl gäller!

6 tips när ni anlitar en bröllopskoordinator: 

 1. Träffa koordinatorn före ni bokar. Viktigt att ni båda är med på mötet. Personkemi är A och O. Känns det bra i maggropen? Lita på magkänslan. 
 2. Tänk igenom vilka delar ni vill göra själva och vilka delar ni vill ta hjälp med. Gillar ni dekorationer och detaljer? - behåll de delarna själva. Gillar ni inte att prata i telefon med leverantörer och jämföra offerter? - be koordinatorn ta hand om det. Eller tvärtom beroende på vad ni gillar och inte gillar. 
 3. Vill ni göra mesta delen av förberedelserna själva men kunna slappna av på dagen? Ha ändå med koordinatorn hela vägen - annars blir det för mycket för hen att sätta sig in i precis före bröllopet och det är lätt att saker faller mellan stolarna. Ni kan ändå be att koordinatorn lägger mesta tiden veckorna före och under själva bröllopsdagen och bara finns med för lite avstämingar längs med vägen. 
 4. Sätt några värdeord för ert bröllop (uppsluppet? party? traditionellt? avslappnat? hur vill ni ha det?) och prata igenom vilka delar som är extra viktiga för er och vilka som kanske är mindre viktiga. Berätta också era drömmar och kanske även era mardrömmar. Vad skulle vara en underbar dröm som blev sann? Vad är det värsta som kan hända?
 5. Be koordinatorn se över er budget redan från start. Oftast har hen ett tränat öga och vet var ni kan spara in och var ni kanske behöver budgetera lite mer. 
 6. Låt koordinator göra körchema och checklista för dagen och även dagen före. Så undviker ni att glömma små detaljer som har tendens att falla bort mitt i bröllopsstress och nerver. 
   

Tack EventSara & Louise Karlsson – ni är värda er vikt i guld! /Katharina

Sara, Louise, Katharina & Martin. När vi rekade potentiella festlokaler vid havet för några veckor sen. Foto: Privat.
Sara, Louise, Katharina & Martin. När vi rekade potentiella festlokaler vid havet för några veckor sen. Foto: Privat.

Vill ni ha tips på bra leverantörer? Gå med i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Genom EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

 • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln