headerfoto

Fina eller fula fisken? WWFs fiskguide en bra hjälp

Helstekt rödspätta. Foto: Privat

Vi älskar rödspätta. Helstekt rödspätta med klassiska tillbehör som färskpotatis, kapris, pepparrot och skirat smör.  Det vore en dröm att ha det på bröllopsmenyn. Men vilken restaurang kan steka så många rödspättor på en gång? Även om vi enbart går vidare på middag med de närmaste släkt och vänner så låter det som en logistisk mardröm för en kökschef. Men tänka sig, nu verkar det som att ett av ställena vi väljer mellan faktiskt kan fixa biffen… förlåt, jag menar spättan!
Jag har givetvis frågat efter rödspätta som är från ett hållbart fiske. Bästa guiden är WWF:s tydliga lista som uppdateras regelbundet och ger olika fiskar rött, gult eller grönt ljus. Men det verkar tyvärr inte den här restaurangen ha superbra koll på. Svaret vi fick var att spättan vanligtvis är från Danmark. Vilken sida Danmark? Vilket hav fiskar danska fiskare i?  Är det spätta från Nordsjön är det nämligen grönt ljus. Från Kattegatt är det gult ljus och från Skagerak rött ljus. Vilket hav simmer du i lilla spätta? Inte helt lätt att reda ut, även för mig som anser mig hyfsat påläst. Jag får nog gå och snacka lite hav och fiskezoner med farbrorn i fiskvagnen utanför vår matbutik. Förhoppningsvis lär jag mig något nytt på köpet. Annars får vi väl välja någon annan fisk helt enkelt. Men det vore ju gott med den där platta firren...

/Katharina

Här hittar du WWFs fiskguide. Enkelt att alltid ha som bokmärke i telefonen så man lätt kommer åt när man går och handlar. 

Följ Katharina & Martin i deras bröllopsplanering!  Här kan ni läsa alla tidigare inlägg>

Funderar du på bröllopsmenyn? Bolla idéer med EcoBride Club!

Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och bolla inspiration och idéer med Katharina & Martin och andra brudpar samt få tips från våra samarbetsparters och bröllopsexperter. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Bli medlem i EcoBride Club på facebook - helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln