headerfoto

Så väljer du färgtema till bröllopet

Man brukar rekommendera att man väljer ett tema till bröllopet t.ex. glamour, vintage, sport, film eller skärgård. Ofta utgår man från ett gemensamt intresse, årstid eller stilen på festlokalen. För oss är det inte så lätt. Det finns liksom inget särskilt tema som är "vi". Jag vet att man kan säga att ett ekobröllop i sig är ett tema, men för oss är det ju vardag och en självklarhet så "eko" känns inte riktigt tillräckligt utöver det vanliga, för att hänga upp den röda tråden som ju är grundtanken med ett tema. Istället har vi till slut enats om en färgpalett som röd tråd istället för ett tema. Vi kunde dock inte enas om en enda genomgående färg så det blev ett litet potpurri istället med både gult, rosa, aprikos, vitt och grönt. Kanske lite popigare än Martin hade önskat, men det kommer bli fint! Jag älskar färg! Och jag vill att det ska andas livslust och glädje. 

Jag kan varmt rekommendera gratistjänsten Coolors.co där man enkelt kan ställa in "sina" färger, se hur de passar tillsammans och skapa sin egen färgpalett. Det finns flera liknande tjänster på nätet men jag gillar denna helt enkelt. Här får ni även reda på vad era färger har för koder i CMYK och RGB som kan vara bra att ha för inbjudningskort och trycksaker eller om ni ska beställa några matchande accessoarer eller dekorationer. Smartast är verktyget "pipetten". Med den laddade jag enkelt upp bilder från inspirationsbloggar och pinterest och så för jag pipetten över den del av bilden där den färg jag vill ha syns och sparar ned som en temafärg, klart! T.ex. hade jag hittat en fin bild på en brudbukett där jag kunde föra pipetten över bilden och välja precis den aprikosa färg jag vill ha i vår palett. Aprikos är annars väldigt svårt att få till en bra färgkod på, men nu gick det supersmidigt. 

Vilka färger och vilket tema har ni valt till ert bröllop? Hur kommer det att synas? Jag är nyfiken! Hur ska jag använda hela min härliga palett på bästa sätt? Dela gärna i kommentarerna. 

/Katharina

Följ Katharina & Martin i deras bröllopsplanering!  Här kan ni läsa alla tidigare inlägg>

https://coolors.co/
https://coolors.co/

Vill ni ha fler tips inför bröllopet? Gå med i EcoBride Club!

Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och bolla inspiration och idéer med Katharina & Martin och andra brudpar samt få tips från våra samarbetsparters och bröllopsexperter. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Bli medlem i EcoBride Club på facebook - helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln