headerfoto

Så väljer du färgtema till bröllopet

Man brukar rekommendera att man väljer ett tema till bröllopet t.ex. glamour, vintage, sport, film eller skärgård. Ofta utgår man från ett gemensamt intresse, årstid eller stilen på festlokalen. För oss är det inte så lätt. Det finns liksom inget särskilt tema som är "vi". Jag vet att man kan säga att ett ekobröllop i sig är ett tema, men för oss är det ju vardag och en självklarhet så "eko" känns inte riktigt tillräckligt utöver det vanliga, för att hänga upp den röda tråden som ju är grundtanken med ett tema. Istället har vi till slut enats om en färgpalett som röd tråd istället för ett tema. Vi kunde dock inte enas om en enda genomgående färg så det blev ett litet potpurri istället med både gult, rosa, aprikos, vitt och grönt. Kanske lite popigare än Martin hade önskat, men det kommer bli fint! Jag älskar färg! Och jag vill att det ska andas livslust och glädje. 

Jag kan varmt rekommendera gratistjänsten Coolors.co där man enkelt kan ställa in "sina" färger, se hur de passar tillsammans och skapa sin egen färgpalett. Det finns flera liknande tjänster på nätet men jag gillar denna helt enkelt. Här får ni även reda på vad era färger har för koder i CMYK och RGB som kan vara bra att ha för inbjudningskort och trycksaker eller om ni ska beställa några matchande accessoarer eller dekorationer. Smartast är verktyget "pipetten". Med den laddade jag enkelt upp bilder från inspirationsbloggar och pinterest och så för jag pipetten över den del av bilden där den färg jag vill ha syns och sparar ned som en temafärg, klart! T.ex. hade jag hittat en fin bild på en brudbukett där jag kunde föra pipetten över bilden och välja precis den aprikosa färg jag vill ha i vår palett. Aprikos är annars väldigt svårt att få till en bra färgkod på, men nu gick det supersmidigt. 

Vilka färger och vilket tema har ni valt till ert bröllop? Hur kommer det att synas? Jag är nyfiken! Hur ska jag använda hela min härliga palett på bästa sätt? Dela gärna i kommentarerna. 

/Katharina

Följ Katharina & Martin i deras bröllopsplanering!  Här kan ni läsa alla tidigare inlägg>

https://coolors.co/
https://coolors.co/

Vill ni ha fler tips inför bröllopet? Gå med i EcoBride Club!

Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och bolla inspiration och idéer med Katharina & Martin och andra brudpar samt få tips från våra samarbetsparters och bröllopsexperter. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Bli medlem i EcoBride Club på facebook - helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln