headerfoto

En enkel bröllopsklänning i naturmaterial

Jag trodde det skulle bli ganska lätt att hitta bröllopsklänning. Jag vill ju bara ha en väldigt enkel klänning, gärna lite romantisk, ingen maräng och inte massa blingbling. Kan jag få ekologiska tyger och schyst etisk produktion så vill jag gärna ha det såklart, men jag vet att det kan vara lite svårt att hitta en ekologisk klänning om man inte vill sy upp eller - som i mitt fall - inte hinner sy upp. Så viktigast för mig är att det inte är massa polyester utan att klänningen är gjord av naturmaterial som t.ex. silke, hampa, linne eller bomull. Gärna second hand!
 
Men, det verkade länge som att det finns ingenting alls för mig!! Har letat på Tradera och i olika bröllopsgrupper på facebook, men antingen är de inte i min stil eller inte i min storlek.
Så ledsen och uppgiven… började kontakta designerns som jag vet syr ekologiskt för att titta på skräddarsytt. En hade gått i konkurs, en annan hinner inte i tid till vårt bröllopsdatum, den tredje hade visserligen superfina klänningar men prislappen var därefter…
 
Nu är vi i Kalifornien några veckor och jag släpar med Martin i brudbutik efter brudbutik. Utbudet är verkligen ett helt annat här i USA. En vecka, 5 butiker och 50 klänningar senare höll jag på att tappa hoppet bland alla marängbakelser, milslånga släp och glitterbomber! Bröt ihop igår och försökte övertala Martin om att vi ska ha jeans-tema istället så vi kan gifta oss i jeans och vit topp. Hur kunde detta hända mig? Jag vet ju var jag ska leta och vill ju bara ha en enkel klänning…
 
Så idag gick jag lite själv på stan i San Francisco en kort sväng. Strosade in i en butik för festklänningar utan större förväntan. Expediten hände in ett par klänningar i provrummet som var det enda hon hade i min storlek. Jag hade inget större hopp men tänkte att jag kan väl prova dem ändå. Den första satt perfekt!! Inser plötsligt att det är en äkta Vera Wang jag blivit förälskad i, fingrar nervöst på prislappen… Den är faktiskt inom vår budget! Hurra! Jag har hittat min klänning! Jag inser att ni gärna vill se en bild, men ni får hålla er till efter bröllopet. 

Tralalala la... jag har en klänning! /Katharina

Här är tips på några märken och företag som säljer ekologiska brudklänningar: 

** = Utvald leverantör som bär medlemsmärket EcoBride Gillar


Följ Katharina & Martin i deras bröllopsplanering!  Här kan ni läsa alla tidigare inlägg>

Nej, inte min klänning. Lovar att visa bild efter bröllopet. Foto: Pixabay
Nej, inte min klänning. Lovar att visa bild efter bröllopet. Foto: Pixabay

Vill du köpa brudklänning second hand? Gå med i EcoBride Club!

Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet, fråga om någon vill sälja sin klänning, bolla inspiration och idéer med Katharina & Martin och andra brudpar samt få tips från våra samarbetsparters och bröllopsexperter. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Bli medlem i EcoBride Club på facebook - helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln