headerfoto

Bröllopsinbjudan i cerise och grönt

Nu är inbjudningarna skickade! Men vilket pyssel det var... oj oj oj. Om jag hade vetat hade jag nog kanske beställt färdiga istället för att göra dem själv för det tog oss jättelång tid att få ihop dem och de blev väldigt försenade ut till gästerna. Men nu är de äntligen klara och vi blev faktiskt väldigt nöjda med resultatet. För att spara på miljön så har vi dessutom valt att helt enkelt bara maila ut inbjudan digitalt till många av våra vänner och den här designen funkade fint även i PDF-format. 
Vi valde en flexibel design i form av flera olika kvadratiska kort med fotografier på oss på ena sidan för att få dem personliga och bröllopsinfo på andra sidan. Idéen till flera olika kort som binds ihop med ett snöre kom eftersom vi behövde kunna anpassa vår inbjudan. Vi har ju valt att bjuda de flesta gästerna på vigsel och därefter mingel. Sen går vi vidare med enbart familj och närmaste vännerna på middag. På det här sättet var det enkelt att bara lägga till ett extra informationskort för middagsgästerna, utan att behöva trycka två olika inbjudningar.
Designen gjorde jag själv i programmet Canva där de flesta mallar är helt gratis och vissa kostar 1 USD (ca 8,5 kronor), vilket ju känns överkomligt för en färdig designmall. Du väljer själv om du vill anpassa designen med andra typsnitt, avdelare, storlek, färger, rutor och symboler. Sen kan du enkelt ladda ner i PDF eller JPEG eller utskriftsformat med skärmärken. Smidigt! Problemet blev när jag lade in för många tunga bilder - då hängde sig hela programmet och texter började hoppa fel av sig själv. Massor av arbete ogjort. Om jag skulle gjort det igen så skulle jag tagit max 1-2 sidor per dokument för då funkar det hur bra som helst. 
Sen lade vi ihop korten och knöt ett eko-vänligt färgglatt pappersband runt. Martin knöt rosetterna - det var riktigt pilligt. Men han är tålamodet själv så jag lämnade rosetterna åt honom och tog ansvar för att fixa frimärken och adresser istället. Kuverten köpte vi FSC-märkta (Forest Stewardship Council som säkerställer hållbart skogsbruk) och adressetiketterna likaså. Vi hade kunnat skriva adresserna direkt på kuverten men jag är glad att jag skrev på etiketter för jag skrev fel flera gånger och det är mycket dyrare att skriva fel på kuvert än adressetiketter. Ett fint frimärke (visst blev det matchigt!) på det - klart! 

Nu börjar det kännas verkligt på riktigt! /Katharina

Följ Katharina & Martin i deras bröllopsplanering!  Här kan ni läsa alla tidigare inlägg>

Inbjudningskort bröllop
Foto: Privat

Vill ni ha fler tips inför bröllopet? Gå med i EcoBride Club!

Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och bolla inspiration och idéer med Katharina & Martin och andra brudpar samt få tips från våra samarbetsparters och bröllopsexperter. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Bli medlem i EcoBride Club på facebook - helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln