headerfoto

Åk på mini-moon

Vi är på mini-moon på Korsika! Den “riktiga” bröllopsresan blir i vinter men jag är så glad att vi fick möjlighet att ta några dagars avkoppling så här direkt efter bröllopet. Verkligen välbehövligt och något jag varmt rekommenderar er alla! Planera in minst tre dagar då ni är helt frånkopplade och gör – ingenting!
Korsika är en lugn, avslappnad grön ö i medelhavet, precis norr om Sardinien. Att vi valde Korsika beror på att namnet Paoli kommer härifrån och det är nån slags inofficiell tradition i Martins familj att åka hit en gång i livet för att titta på statyer och gator och torg som är uppkallade efter landsfadern Pascal Paoli. Pascal Paoli levde på 1700-talet och befriade Korsika från Genua och blev öns stora hjälte. Efter många turer fram och tillbaka mellan fransmän, britter, genuesare och korsikaner tog Napoleon slutligen över ön och sen dess har Korsika varit franskt. Fransk betyder att ön idag svämmar över av god mat och goda viner. Korsikanerna är väldigt lokalpatriotiska vilket gör att allt är lokalproducerat och serveras efter säsong. Så vi promenerar i mysiga gränder och äter super-prisvärda tre-rätters middagar (17-20 € per meny!) med lokala råvaror varje kväll. Bättre start på mitt nya liv som Fru Paoli är ju svårt att tänka sig.
Jag har lite svårt att tänka på något annat än bröllopet, varje gång jag slappnar av kommer ett litet pirr och en ny liten minnesbild upp som behöver marineras och vändas på både tankemässigt och känslomässigt. Allt gick så fort med vår korta planeringstid och själva bröllopsdagen gick ännu fortare så med jämna mellanrum känns det som att jag rullat runt i en torktumlare av intryck. Man brukar prata om att “landa efter bröllopet”, och ja det behövs. Så nu ska vi bara njuta och låta kärleken vara I fokus. Lite champagne och ett ostron på det? Ja, tack!
 
Bon Journée! /Katharina

Följ Katharina & Martin i deras bröllopsplanering!  Här kan ni läsa alla tidigare inlägg>

Foto: Katharina & Martin Paoli

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från Katharina & Martin och andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln