headerfoto

5 alternativ istället för bröllopstårta

Den traditionella bröllopstårtan kommer allt mer i skymundan på bröllop. Istället ser vi fler brudpar som väljer personligare sötsaker i form av cupcakes, macaroons eller en hel godisbuffé. Eller vad sägs om ost eller lyxiga chokladpraliner istället? Gillar ni inte tårta - strunta i traditionen och gör som ni känner är rätt istället! Här kommer 5 alternativ som garanterat är personliga och dessutom går att göra ekologiska. 

/Katharina

5 alternativ istället för bröllopstårta

Foto: Pixabay
  1. Macaroons. Gör som Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill, bygg en tårta av macaroons i olika färger och smaker. Går att få ekologiska och är dessutom glutenfria eftersom de görs på mandelmjöl. Räkna med minst två macaroons per person beroende på hur stora de är. 
  2. Cakepops är det senaste från USA. Muffins på en pinne. Kul, annorlunda och maffigare än de ser ut. En per person räcker långt. Dekorera i era bröllopsfärger. Beställ ekologiska eller testa att baka själv. 
  3. Osttårta. Överraska med en ostbricka i form av en tårta. Vackert, gott och garanterat minnesvärt. Välj era tre till fyra favoritostar, eller satsa på en smal men hög tårta om ni vill ha fler sorter. Dekorera med frukt och nötter runtom. Välj gärna närproducerade smakrika svenska och danska ostar. 
  4. Dessert i glas är enkla att göra och vackra att se på. Varva vit chokladmousse med fruktkräm och matchande godis eller nötter. Satsa på två olika smaker så att gästerna själv kan välja. Välj ekologiska ingredienser. Duka på höjd för ett festligt intryck vid serveringen. 
  5. Chokladpraliner fyllda med nougat, kola, nötter eller tryffel - alla älskar choklad! Fråga efter ekologisk rättvisemärkt choklad eller gör den själv hemma. Det är lättare än man kan tro. Pralinformar finns att köpa på nätet och i välsorterade köksbutiker. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln