headerfoto

DIY: Gör egna ljuslyktor till bröllopet

Funderar du på dekor till festlokalen eller trädgården? Här kommer ett busenkelt, miljövänligt och superbilligt tips på hur du gör egna ljuslyktor! 

Du behöver: 
Tomma glasburkar
Ståltråd
Ett fint band eller lite spets. 

Gör såhär: 

  • Ta bort eventuella etiketter på burken och koka i en kastrull med vatten för att få den riktigt ren. Är det svårt att få bort det sista limmet från etiketten kan du testa att gnugga med lite sprit (minst 35% alkohol). Blanda gärna burkar i olika former och storlekar, det ger en fin effekt. 
  • Trä ståltråden ett par varv runt den runda öppning, forma en stor ögla som lyktan kan hänga i. Om du enbart vill ha lyktorna stående på bord eller på marken så kan du skippa ståltråden helt. 
  • Knyt ett band eller en liten spets runt glaset. 
  • Voilá - klart! 
Ljuslyktan funkar även fint att fylla med ängsblommor, godis eller bär som på bilden nedan istället för ljus. Fyll med blommor och växter på dagen när man ändå inte behöver ha tända ljus, så kan du be någon att ansvara för att byta ut det mot värmeljus när skymningen faller. 

/Katharina
Gör din egen ljuslykta. Foto: Pixabay

Vill du ha fler DIY-tips? Bli medlem i EcoBride Club på facebook!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Genom EcoBride Club så får du tillgång till rabatter, erbjudanden samt vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln