headerfoto

5 stiltips för brudgummen

Visst är han stilig min man?! Jo, jag är lite partisk, och nygift, hihi! Men en sak är säker, det är Martin som är den som är mest stilsäker och välklädd av oss två! Därför bad jag honom att ge mig 5 tips för andra brudgummar som också vill vara "eko-grooms" med stil. 

Martins 5 bäst tips till andra brudgummar: 

  1. Välj kvalitet framför kvantitet. Köp kläder och accessoarer du vet håller i längden. De kanske kostar mer, men om du vet att du kan bära det fler gånger så tycker jag att det är värt investeringen. Både för plånboken och för miljön. Jag valde att köpa en smoking hos Ströms i Göteborg. Jag vet att jag kommer få användning för den igen och min kroppsform har inte ändrats så mycket de senaste åren, så för mig var det bättre att köpa något av kvalitet som jag verkligen trivs med och kan ha i många år framöver. Det känns också bra att ha valt en klassisk smoking. Så när man om 30 år ser tillbaka på sina bröllopsfoton inte känner att bilderna skriker "Kollektion 2016" så som vi skrattar åt bilder från 80-talet idag. 
  2. Kompromissa inte med vad du känner dig bekväm med. Hade Katharina fått bestämma hade jag haft färgglad fluga, men det är inte min stil så jag stod på mig och bar svart fluga. Samma gäller smoking. Katharina ville att jag skulle ha en marinblå med svarta slag, men jag valde en helsvart för jag tycker det känns mest klassiskt i längden och mer mig. 
  3. Återanvänd det du redan har i garderoben. Jag bar min morfars gamla Omega-klocka som jag ärvde när han gick bort för några år sen. Jag vet att man enligt traditionella klädkoder kanske inte ska bära klocka till smoking men jag tyckte att klockan passade till så jag struntade i den reglen. Jag ser hellre att den används än att den bara blir liggandes i en låda. Manchettknapparna fick jag av Katharina i 30-års present och hängslena köpte jag för ungefär 10 år sen. Alla dessa accessoarer har jag haft många gånger förr och kommer ha många gånger till vid andra festliga tillfällen, flugan likaså. Och vad du än gör - köp inte en färdigknuten fluga, det ser ofta barnsligt ut. Våga satsa på en fluga som du knyter själv, övning ger färdighet. 
  4. Skräddarsytt eller måttbeställt behöver inte vara dyrt. Jag beställde min skjorta måttbeställd online från Tailor Store som har en tydlig code of conduct, de planterar bland annat regnskog för att kompensera koldioxidutsläpp och deras produktion är certifierad av GOTS (Global Organic Textile Standard). För mig, som behöver slimfit skjortor och som är noga med allt från krage till knappar, så passar det mig bra att kunna beställa med just mina personliga till ett vettigt pris. 
  5. Skönt under. Vill tipsa om bambu-kalsonger. Hade nog aldrig testat det om inte Katharina gett mig ett par i present men de är både snygga (moderna) och sköna (känns som mjuk bomull) och har ett vettigt pris. Finns att köpa på nätet och i helt vanliga butiker som t.ex. MQ. Mina bröllopsstrumpor var nästan vintage. Ett par riktiga "finstrumpor" som jag fick i present av min far för 20 år sen och de låg faktiskt helt oanvända i garderoben så bröllopsdagen kändes som rätt tillfälle att börja använda dem. 

/Katharina & Martin

Följ Katharina & Martins bröllopsplanering!  Här kan ni läsa alla tidigare inlägg>

Vintage armandsur som Martin ärvt efter sin morfar. Foto: Elin Olsson
Vintage armandsur som Martin ärvt efter sin morfar. Foto: Elin Olsson

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i vår facebook-grupp EcoBride Club och spara både pengar och miljö. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från Katharina & Martin och andra brudpar, bröllopsexperter och våra samarbetsparters. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln