headerfoto

5 stiltips för brudgummen

Visst är han stilig min man?! Jo, jag är lite partisk, och nygift, hihi! Men en sak är säker, det är Martin som är den som är mest stilsäker och välklädd av oss två! Därför bad jag honom att ge mig 5 tips för andra brudgummar som också vill vara "eko-grooms" med stil. 

Martins 5 bäst tips till andra brudgummar: 

  1. Välj kvalitet framför kvantitet. Köp kläder och accessoarer du vet håller i längden. De kanske kostar mer, men om du vet att du kan bära det fler gånger så tycker jag att det är värt investeringen. Både för plånboken och för miljön. Jag valde att köpa en smoking hos Ströms i Göteborg. Jag vet att jag kommer få användning för den igen och min kroppsform har inte ändrats så mycket de senaste åren, så för mig var det bättre att köpa något av kvalitet som jag verkligen trivs med och kan ha i många år framöver. Det känns också bra att ha valt en klassisk smoking. Så när man om 30 år ser tillbaka på sina bröllopsfoton inte känner att bilderna skriker "Kollektion 2016" så som vi skrattar åt bilder från 80-talet idag. 
  2. Kompromissa inte med vad du känner dig bekväm med. Hade Katharina fått bestämma hade jag haft färgglad fluga, men det är inte min stil så jag stod på mig och bar svart fluga. Samma gäller smoking. Katharina ville att jag skulle ha en marinblå med svarta slag, men jag valde en helsvart för jag tycker det känns mest klassiskt i längden och mer mig. 
  3. Återanvänd det du redan har i garderoben. Jag bar min morfars gamla Omega-klocka som jag ärvde när han gick bort för några år sen. Jag vet att man enligt traditionella klädkoder kanske inte ska bära klocka till smoking men jag tyckte att klockan passade till så jag struntade i den reglen. Jag ser hellre att den används än att den bara blir liggandes i en låda. Manchettknapparna fick jag av Katharina i 30-års present och hängslena köpte jag för ungefär 10 år sen. Alla dessa accessoarer har jag haft många gånger förr och kommer ha många gånger till vid andra festliga tillfällen, flugan likaså. Och vad du än gör - köp inte en färdigknuten fluga, det ser ofta barnsligt ut. Våga satsa på en fluga som du knyter själv, övning ger färdighet. 
  4. Skräddarsytt eller måttbeställt behöver inte vara dyrt. Jag beställde min skjorta måttbeställd online från Tailor Store som har en tydlig code of conduct, de planterar bland annat regnskog för att kompensera koldioxidutsläpp och deras produktion är certifierad av GOTS (Global Organic Textile Standard). För mig, som behöver slimfit skjortor och som är noga med allt från krage till knappar, så passar det mig bra att kunna beställa med just mina personliga till ett vettigt pris. 
  5. Skönt under. Vill tipsa om bambu-kalsonger. Hade nog aldrig testat det om inte Katharina gett mig ett par i present men de är både snygga (moderna) och sköna (känns som mjuk bomull) och har ett vettigt pris. Finns att köpa på nätet och i helt vanliga butiker som t.ex. MQ. Mina bröllopsstrumpor var nästan vintage. Ett par riktiga "finstrumpor" som jag fick i present av min far för 20 år sen och de låg faktiskt helt oanvända i garderoben så bröllopsdagen kändes som rätt tillfälle att börja använda dem. 

/Katharina & Martin

Följ Katharina & Martins bröllopsplanering!  Här kan ni läsa alla tidigare inlägg>

Vintage armandsur som Martin ärvt efter sin morfar. Foto: Elin Olsson
Vintage armandsur som Martin ärvt efter sin morfar. Foto: Elin Olsson

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i vår facebook-grupp EcoBride Club och spara både pengar och miljö. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från Katharina & Martin och andra brudpar, bröllopsexperter och våra samarbetsparters. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln