KRAV-märkta restauranger

Letar ni efter en ekologisk restaurang till er bröllopsfest? Då kan ni bland annat leta efter KRAV-märket som innebär att restaurangen har ett bra grundläggande miljöarbete och att personalen är kunnig när det gäller KRAV-certifierad produktion. Restaurangerna kan certifieras med 1, 2 eller 3 märken beroende på hur stor andel av de inköpta livsmedlen som är KRAV-godkända, 25 %, 50 % eller 90 %. Det finns ca 600 KRAV-märkta restauranger i Sverige idag.

 

Men hur vet man att restaurangen håller den kvalitet som krävs för en bröllopsmiddag? 

Nu startar KRAV ett samarbete med White Guide. White Guide är en rikstäckande restaurangguide som listar 500 av Sveriges bästa restauranger. Men än så länge är det bara 12 av 500 guidens restauranger som är KRAV-certifierade. Usel statistik tycker jag personligen. Beror det på att de bästa restaurangerna väljer bort märkningen eller är det svårt att uppnå kraven? Jag vet ju att det finns många fler restauranger som erbjuder ekologisk mat på hög nivå. Låt oss hoppas på fler i framtiden! 

 

Men här är i alla fall listan på de 12 utvalda restaurangerna (utan inbördes ordning): 

  • Abisko Turiststation, Lappland, 1 KRAV-märke
  • Casiopeija, Medelpad, 1 KRAV-märke
  • Dala-Floda Värdshus, Dalarna, 3 KRAV-märken
  • Grövelsjöns Fjällstation, Dalarna, 1 KRAV-märke
  • Hestraviken hotell & restaurang, Småland, 1 KRAV-märke
  • Lilla Bjers Gårdskrog, Gotland, 3 KRAV-märken
  • Möckelsnäs Herrgård, Småland, 1 KRAV-märke
  • Pm & Vänner, Småland, 1 KRAV-märke
  • Rusthållargården, Skåne, 1 KRAV-märke
  • Socialize, Västerbotten, 1 KRAV-märke
  • Grand Hotel, Verandan, Stockholm, 1 KRAV-märke
  • Wasa Allé, Göteborg, 1 KRAV-märke


Har ni besökt någon av dessa restauranger? Skriv gärna och berätta vad ni tyckte! 

 

/Katharina

 

Foto: Lars Ardarve

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln