headerfoto

Miljövänliga såpbubblor till bröllop

Både jag och Tommy är överens om att ha såpbubblor på vårt bröllop eftersom det är vackert och om man använder rätt såpbubblor också är ett miljövänligt alternativ. Såpbubblor på bröllop verkar vara en sed som blir mer och mer populär. Vi är många som inte vill att det ska kastas ris efter bröllopsceremonin eftersom det både  är obehagligt att få dem innanför kläderna och det skräpar ner i naturen. Det har varit prat om att det även påverkar fåglarnas känsliga magar, men det säger många är en myt, men jag skulle inte riskera det. 

 

Jag fick en förfrågan på bloggen om de såpbubblor som säljs i samband med bröllop är miljövänliga. Det är de oftast inte. Jag skulle i alla fall inte lita på att de var det. Jag har dock hittat några såpbubblor som beskrivs som miljövänliga i texten även om det inte finns någon ingredienslista. De jag hittat heter Victoria och Just Married. Det ni ska tänka på är att såpbubblor som säljs billigare kan ge fläckar. Oftast inte de som är specialiserade för bröllop, men andra varianter. De syns oftast inte med en gång utan efter du tvättat kläderna. Så om du är osäker på om de är miljövänliga eller om de kan ge fläckar – gör dina egna såpbubblor, och använd ekologiska ingredienser i så stor utsträckning det går.

 

Recept på såpbubblor:

  • 0,5 dl miljömärkt diskmedel eller gulsåpa
  • 0,5 dl ekologisk matolja
  • 1-2 dl vatten (ju mindre mängd desto segare bubblor)
  • 1 tsk ekologiskt socker

Blanda samman alla ingredienser och skaka ihop allt i en burk med lock, sedan är det klart för att blåsa.

 

Du kan läsa om mer alternativ till vad du kan använda istället för såpbubblor och ris här.

 

/Vera

 

 

Foto: Cliff Muller, www.flickr.com/photos/cliff_robin/2529073521

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln