headerfoto

Bröllopsfin

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Nu har bröllopsbubblan börjat släppa och vardagen kommer åter. Så nu ska ni få höra allt om mitt och Erics bröllop tänkte jag! Vi gifte oss ju redan den 25 januari men jag ville gärna visa er alla vackra bilder som våra fotografer tagit så därför har det dröjt några veckor. Vi börjar på bröllopsdagens morgon...

Bröllopsdagen började tidigt med uppstigning vid 07.00. Eric gick till köket för att förbereda frukosten, champagne, nybakta croissanter med marmelad och ekologisk apelsinjuice, medan jag började röja ur sängen för att byta lakan. Eftersom vi hade valt att tillbringa bröllopsnatten hemma i egen säng ville vi göra det lyxigt med en nybäddad säng och rena lakan, dagen till ära. Stämningen var pirrig och förväntansfull samt lite sömning efter den tidiga uppstigningen, tyvärr grusades stämningen lite eftersom champagnen vi planerat att dricka till frukost var korkskadad och smakade surt. Vi fick helt enkelt nöja oss med den goda juicen istället. När vi nästan ätit upp frukosten ringde min mamma och min bästa vän Elin på dörren för att ta mig till frisören. Med sig hade de min brudklänning och slöja samt klänningen som Elin skulle ha på sig. När alla saker kommit på plats begav vi oss mot frisören.

Hos frisören mötte vi vår ena fotograf, Johan Bonde, som skulle vara med under hela dagen. Han och frisören hälsade oss välkomna och sedan satte förvandlingen igång. Jag slog mig ned och min frisör började locka och tupera mitt hår som vi kommit överens om under testuppsättningen en och en halv vecka tidigare. Håret skulle sättas upp i en låg knut i nacken med mycket loopar och retro-känsla. Under tiden som frisören ordnade med mitt hår, pratade och skrattade vi tre, frisören, Elin och jag, om allt mellan himmel och jord. Till detta trevliga sällskap fick jag också ett glas cider och lite frukt och godis att äta under tiden.

När håret var klart begav vi oss hem till mig och Eric igen. Där började vi med att göra i ordning en temporär sminkloge i vårt vardagsrum och sedan gjorde jag i ordning hår och smink på Elin. Vi gjorde en enkel frisyr med lite lockar i längderna och en uppsnurrad lugg så att hon skulle slippa ha håret i ansiktet under dagen. Sminket blev en enkel sotning med ekologiska ögonskuggor i kalla bruna nyanser. Sedan var det min tur. Mitt eget smink bestod av en ekologisk bas tillsammans med en ögonsminkning av naturliga produkter. Sminket blev mycket mer naturligt än vad jag hade tänkt mig från början, men jag vart väldigt nöjd med slutresultatet. Här kan du läsa vilka produkter jag använde >

Efter att jag lagt en sista hand på mitt och Elins smink var det dags för en snabb lunch innan jag bytte om till brudklänningen och pappa kom och hämtade mig för att ta mig till porträttfotograferingen. Jag kände mig som en gräddbakelse och som den vackraste kvinnan på jorden när jag satte mig i bilen med mina hundra lager tyll och två pälsar.

/Heidi

De närmaste veckorna berättar Heidi allt om bröllopet från morgon till kväll! Håll utkik här på bloggen. Redan nu kan du läsa Heidi & Eric bästa planeringstips under Så gjorde vi >

Foto: Johan Bonde. Sista bilden fotograf Elin Atterstig.

Vill du bolla dina tankar och idéer med andra EcoBrides?

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters.
Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln