headerfoto

Så här gör du en 60-tals makeup

1960-talet var ett årtionde där ungdomar började hitta sin egen stil utan påverkan av de vuxnas normer och värderingar. Det var också ett årtionde med stora förändringar även när det kom till makeup. Många av de trender som vi såg på 50-talet följde med till början av 60-talet. En skarp eyeliner var fortfarande populärt, men de röda läpparna byttes ut mot starka ögonskuggor och markerade ögon. Foundation användes och till skillnad mot idag så ville man ha ett målat utseende. Nedan visar jag hur du lägger en MOD-inspirerad look från 60-talets första hälft. Kika även in på vår Pinterest för mer 60-tals inspiration!

PS: Använd gärna ekologisk makeup eller naturkosmetik. Detta är mina personliga ekofavoriter, och här kan du se en video som handlar om giftiga tillsatser i make up.


/Ellen

Foto: Ellen Csòrdás
Foto: Ellen Csòrdás

Karaktäristiskt för 60-tals makeup​


Ögon
Ögonen var tydligt markerade med en linje i ögonvecket. Detta är inte helt lätt att få till. Till det hade man en vit, blå eller rosa ögonskugga. På ögonlocket målade man eyeliner på samma sätt som man gjort på 50-talet. Det var också populärt att måla en linje något under den nedre franskanten och sen måla i med vitt, detta för att få ögonen att se större ut (en teknik man ofta ser i Asien numera). Lössögonfransar var populära, ju större desto bättre. 

Ögonbryn
Ögonbrynen var plockade men såg fortfarande naturliga ut. Ungefär som vi ser ögonbryn idag.

Rouge
Rouge applicerades på samma sätt som vi är vana vid idag. Gärna i en stark rosa färg.

Läppar
Läpparna var ofta neutrala. Välj en neutral rosa eller en nyans som liknar din naturliga läppfärg.

Huden
Foundation var som sagt populärt på 60-talet, och det var populärt att ha ett "målat utseende".

Följ våra bröllopsbloggare Ellen & Gustav, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet! Läs alla deras samlade inlägg här >​

Vill du dela ekologiska make-up tips med andra?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln