headerfoto

Idag är det den internationella vegandagen!

Idag är det den internationella vegandagen (World vegan day) och har uppmärksammats sedan den 1 november 1994 för att hylla den första veganföreningen som startade upp i Storbritannien, redan år 1944.

Att vara vegan menas att man avstår allt som kommer från djurriket både när det gäller mat, kläder, hudvård, smink – ja, det finns ett djurfritt tänk i allt man gör. Det stora intresset för vegansk mat har blivit mer än en trend och är här för att stanna. Människan har dessutom blivit mer medveten och hur maten vi äter påverkar klimatet och att vår köttkonsumtion är alldeles för stor. Att äta veganskt är bra för djur, människans hälsa och dessutom bra för miljön eftersom animaliska produkter kräver både mer energi och vatten vid tillverkningen.


Så vad äter du idag? Inför gärna fler dagar med vegansk mat - både för din och andras skull. 

/Vera

Vi på EcoBride har intervjuat Pernilla och David som hade ett veganskt bröllop när de gifte sig. Pernillas recept på vegansk bröllopstårta kan ni få här.
Vi har även skrivit om veganska och ekologiska drycker och vin för veganer här.
Här kan du läsa en intervju med Mattias Kristiansson och hans recept på vegetariska krabbkakor.
Här kan du få massa tips och recept på vegansk mat >
 

Foto: Mattias Kristiansson
Foto: Mattias Kristiansson

Vill du ha fler tips inför festen? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln