headerfoto

2010 > 06

- Vi vill ha en riktigt rolig fest!

Själva bröllopsfesten blir allt viktigare del av bröllopsdagen. Många gånger med fest ända in på småtimmarna. Då kan det behövas lite ”nattamat” vid midnatt för att hålla feststämningen uppe. Välj vickning som är enkel att förbereda och som kan ätas som mingelmat.

 

Idag fick jag reklam hem i brevlådan från Lasse på Heden. För er som är Göteborgare eller någon gång passerat den legendariska korvkiosken på Heden eller sett Lasses bil med registreringsplåten ”GOTT MOS” åka förbi så vet ni vad jag menar. Halvspecial med äkta mos. Själv äter jag endast sojakorv men Lasses nya meny gjorde mig ändå glad. Ekokorv och dessutom hamburgare på närproducerad ekologisk nötfärs från Västkusten. Med både vegetariska- och fiskburgare som alternativ. Och så har de börjat med hemkörning exempelvis av nattamat för bröllop. Bra idé!

 

Andra populära varianter på vickning är:

  • Falafel – klimatsmart och billigt
  • Laxspett - Lite lyxigare och oväntat gott mitt i natten
  • Ostbricka – Ost, kex och frukt
  • Snittar – Välj själva om ni vill ha lyxiga snittar på silverfat eller enklare mumsbitar
  • Samosas – friterade degknyten fyllda med grönsaker, köttfärs eller vegetarisk färs

Tipsa mig gärna om ni har andra förslag på bra nattamat!

Läs hela inlägget »

Äntligen sol och sommar! Jag har blivit inbjuden till ”Midsommar med stort M” utanför Stockholm och njuter därför av vår vackra huvudstad just idag.  Massor av svenska jordgubbar, sill och färskpotatis är konceptet som går hem i stugorna och jag älskar det! Nu finns det ju till och med KRAV-märkt snaps och sill i matbutiken.

 

Enligt midsommartraditionen kan alla ogifta kvinnor få drömma om sin tillkommande natten till midsommardagen. Men först måste man plocka sju sorters blommor, klättra över lika många gärdesgårdar och därefter inte yppa ett ord före man somnar, för att det ska lyckas. Av någon anledning (snaps, trötthet, brist på gärdesgårdar…) brukar jag slockna som en sten och inte komma ihåg något alls från drömmarnas land när jag vaknar på midsommardagen. Men det är ju tråkigt att sluta hoppas… :)

 

Glad midsommar!

 

7 sorters ängsblommor - Prästkrage, smörblomma, vitklöver, blåklocka, rölleka, bergsyra och hundkex.

 

Foto: Martina Thalwitzer/OurDay.se
Läs hela inlägget »
Etiketter: blommor, ekologiskt, krav, sommar, fest

Vid vigseln mellan Victoria och Daniel i lördags blev jag nästan bländad av alla kungligheters glittrande smycken med diamanter, guld och ädelstenar. Tyvärr är gruvindustrin en av de smutsigaste industrierna i världen med urusla villkor för arbetarna och mycket stor negativ påverkan på miljön. Ett sätt att ändå smycka sig till bröllopet, som ju faktiskt är ett tillfälle att glittra lite extra, är att återanvända smycken. Speciellt vintagesmycken och antika smycken är väldigt modernt just nu och klart bättre ur miljösynpunkt. Så gör som kungligheterna och leta efter arvegods och smycken i era släktingars smyckeskrin eller köp vintagesmycken som ni kan återanvända vid fler festligheter framöver.

 

Bilder på de kungliga bröllopsgästerna >

 

Kronprinsessan Victoria bar kamédiademet som bröllopskrona. Ett diadem som använts vid flera bröllop tidigare. Bland annat av Drottning Silvia vid kungabröllopet den 19 juni 1976 och av kungens syster, Prinsessan Birgitta, vid vigseln 1961 med Prins Johann Georg av Hohenzollern. Prinsessan Désirée bar också kamédiademet som brudkrona när hon gifte sig med 1964 med Friherre Niclas Silfverschiöld. Med stor sannolikhet är kamédiademet en gåva från kejsar Napoleon till sin hustru, kejsarinnan Josephine år 1809.

 

Drottning Silvia bar det …

Läs hela inlägget »

Ja! Titta det går jättebra att arrangera ett lyxigt och glamouröst bröllop utan att göra avkall på vare sig känsla, miljö eller socialt ansvarstagande.

 

Visst, 16 st Gripen-plan är ju ingen miljöförebild direkt. Inte heller skräpet på Stockholms gator eller alla till synes meningslösa souvenirer. Men på det stora hela är jag positivt överraskad över att det faktiskt var en hel del medvetna val av både produkter och tjänster för bröllopet. Det sägs även att brudparet aktivt har valt bort sånt som ballonger, fyrverkerier och onödiga transporter med omtanke om miljön.

Jag hittade i alla fall minst 13 medvetna val med omtanke om miljön och vår omvärld i Kronprinsessparets bröllop.

 

Läs mer och låt dig inspireras här >

Foto: SVT
Läs hela inlägget »

Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom .

Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparrisoch rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås.

Kalvytterfilé från Stenhammar med rostad schalottenlökskrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjanskokta morötter i vitkål och dragonsky.

Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad.


Vin

Champagne Pommery 2000 Grand Cru

Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault

Pommard 1:er Cru Epenots 2002 Louis Jadot
 Château Simon 2007 Sauternes
Läs hela inlägget »

Så fick de så varann. Prinsessan och hennes man. Må de leva lyckliga i alla sina dagar!

Så härligt att se hur kärleken lyser i deras ögon när de ser på varandra. Jag tyckte hela vigseln var jättevacker och kortegen likaså. Dela gärna med er av era intryck, både ris och ros, på EcoBride forum. Nu väntar bröllopsmiddag och bal på slottet! Stort grattis till brudparet!

 

Mer om de olika delarna kommer närmaste veckan här på bloggen när det finns bilder för publicering att få tag på. Till dess rekommenderar jag live-bilder från hovets hemsida där man bland annat kan se kyssar från Lejonbacken som SVT:s kameror tyvärr inte hängde med på.

 

Bilder från Det Kungliga Bröllopet 19 juni 2010 >

Foto: Paul Hansen
Foto: Paul Hansen
Läs hela inlägget »

Hela Stockholm sjuder av bröllopsyra för idag är det äntligen dags... Victoria får sin Daniel och hela Sverige får en ny prins. Samtidigt kablas bilder på rader av kungligheter i ett vacker Sommar-Stockholm ut över världen. Ett perfekt tillfälle att visa upp Stockholm som miljöhuvudstad. Hur stor del av bröllopet som har ekologisk inriktning är ju fortfarande ganska hemligt men den senaste veckans nyheter har gjort mig glad då jag ser många delar som pekar i rätt riktning.

  • Torsdagens middag på Ostindiefararen Götheborg var ett smörgåsbord av svenska specialiteter med närproducerade och säsongsinspirerade råvaror.
  • Till gårdagens festkonsert anlände alla gästerna, även kungligheterna, med bussar lånade från Stockholms lokaltrafik.
  • Kortegen genom Stockholm kommer gå med häst och vagn samt Vasaslupen.
  • Dekorationerna till festligheterna i Daniels hemstad Ockelbo består av mängder av ängsblommor så som lupiner, prästkragar och smörblommor som blommar just nu.

Jag har bänkat mig i TV-soffan för att njuta av festligheterna hela dagen! Kanske ska man unna sig en bit tårta till eftermiddagskaffet? Det är ju trots allt bröllop...

 

Läs hela inlägget »

Vackra händer inför bröllopet och en härlig aromaolja till massage (går även attt använda som bodylotion/olja i daglig vård) att avnjutas av de lyckliga tu.

I samarbete med DharmaZone har du som medlem i nya EcoBride forum chans att vinna ett välvårdande ekologiskt nagelvårdspaket bestående av:

1 st Sabi Sands AromaOil
1 st Sabi Sands Handkräm
1 st Sabi Sands Nail repair/nagelolja

Läs mer om produkterna här >

 

Så här tävlar du: 

Bli medlem på EcoBride forum (medlemskapet är gratis)  och dela med dig av ditt bästa tips för naturlig skönhet. 

 

Lycka till!

 

Tävlingregler: Vinnaren måste vara medlem på EcoBride forum med porträttbild och fullständigt namn i sin profil. Genom att delta samtycker man till att medverka med bild, namn och det vinnande tipset på EcoBride-bloggen och på EcoBrides fanpage på Facebook. Tävlingsperiod: 100616-100630.

Foto: DharmaZone.se
Läs hela inlägget »

Äntligen är vårt forum redo att lanseras. Kanske har du redan varit inne och smygkikat? Nu är vi i alla fall igång och du är varmt välkommen som medlem. Medlemskapet är gratis!

 

EcoBride forum är en helt ny mötesplats på nätet för er som går i giftastankar - och vill planera ert drömbröllop med omtanke om miljön och vår omvärld.


Som medlem får du unika erbjudanden och möjlighet att ställa just dina frågor inför bröllopsplaneringen. Medlemskapet är gratis! Det enda vi önskar i utbyte är era tankar, tips och idéer. Tillsammans skapar vi innehållet och en intressant mötesplats utifrån era önskemål. Så varsågod - skriv inlägg, lägg upp foton och kommentera.

 

Varmt välkommen till EcoBride forum! Klicka här >

 

Håll utkik imorgon så har du möjlighet att vinna ekologisk hudvård från Dharmazone!

 

Läs hela inlägget »

Som en start på årets största bröllopsvecka har jag blivit intervjuad på LivingGreen.se. Om du mot förmodan missat denna sajt sedan tidigare så rekommenderar jag att bli medlem och börja prenumerera på inspirerande gröna nyheter. Målet med sajten är att ge dig som besökare nyttig och lättläst information om ett roligare sätt att bli mer klimatsmart. EcoBride gillar :) 

 

Läs artikeln här>

Läs hela inlägget »

Prinsesstårtan är svenskarna absoluta favorittårta. Frågan är om Kronprinsessan nöjer sig med en "gammal goding" till bröllopet? Och med exakt en vecka kvar till det kungliga bröllopet så börjar man ju bli ganska nyfiken på vad de fyra årens vinnare av "Årets konditor" har lyckats hitta på som kunglig avslutning på bröllopsfesten. Conrad Tyrsén, Jennie Elmerfors, Mattias Ljungberg och Maria Grave har samtliga varit delaktiga i utformningen av bröllopstårtans smak och form.  Även kronprinsessparet har varit med och provsmakat och haft ett avgörande inflytande på sin bröllopstårta. 

Redan i maj månad lanserades Folkets bröllopstårta vilket spås bli årets storsäljare bland svenska brudpar. Folkets bröllopstårta påminner om en prinsesstårta till utseendet men skiljer sig till innehåll. Tårtan är bakad på mandelbotten och fylld med jordgubbskompott, vaniljbavaroise (mousse) och mandelkrisp. Tårtan är täckt av vit marsipan och dekorerad med kristyr, ett ljusblått sidenband och guldkrona och finns till försäljning på de flesta konditorier i Sverige. Folkets bröllopstårta kostar från 250 kronor och uppåt beroende på storlek.

Mer om kronprinsessans tårta och folkets bröllopstårta kan ni läsa här www.bageri.se


Tänk på att be om att få er bröllopstårta bakad av ekologiska ingredienser. Oftast brukar det inte vara något större problem men vissa konditorier kan vara lite kinkiga.  När jag beställde tårta till min bokrelease från kocklandslagets konditor Patrik Fredriksson så kunde jag välja och vraka bland ekologiska smaker och alternativ, så kan han få tag i ingredienserna borde ju även andra konditorier kunna få det. Våga vara kräsen och visa att det är viktigt för er. 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.
Läs hela inlägget »

Nu fylls Stockholm med kärlek. Den två veckor långa kärleksfesten LOVE Stockholm började redan i samband med nationaldagsfirandet. Men ända fram till den kungliga bröllopsdagen 19 juni fylls vår huvudstad med musik, dans, kultur, mat, design, spännande kontraster och möten i kärlekens tecken och det är fri entré till nästan allt. 

 

Här är ett axplock av ur det späckade programmet av aktiviteter: 

 

 

Hela programmet hittar du här >

 

Har du varit på någon inspirerande aktivitet under LOVE Stockholm? Skriv och tipsa EcoBride!

Foto: Christer Lundin - Stockholm Visitors Board
Läs hela inlägget »

Idag firar vi Världsmiljödagen!  Bakom årets temat står FN som utropat 2010 till året för den biologiska mångfalden. Inte för att jag har sett så många aktiviteter på temat under första halvan av 2010 men låt oss hoppas att idag är avstampet som visar vägen för resten av året.  Tidningen Camino har gjort en lista över några av de aktiviteter som händer i vårt avlånga land där du har möjlighet att vara med och fira.
På flera ställen kan ni garanterat hitta ny inspiration inför bröllop med omtanke om miljön och vår omvärld. 


Stockholm:

Stockholm Grönt/Smaka på Stockholm
Som en del av den stora folkfesten Smaka på Stockholm arrangeras Stockholm Grönt. Mellan 2-6:e juni fylls Kungsträdgården av miljötänk och praktiskt miljöarbete.
www.smakapastockholm.se

Göteborg:

Ekomedveten marknad på Järntorget mellan 14.00-17.00
Förutom ekoreko-utställare ställer Nätverket Freecycle upp ett gratistält där det är fritt fram att lämna in och byta till sig nya prylar. Inlämning från kl 11.00.
Arrangörer: Miljöpartiet i Göteborg,
Bruka Marknad och Freecycle Göteborg

Bytesrätt
Klädbytardag i den gamla biografen Aftronstjärnan på Lindholmen (Plåtslagaregatan 2),   10-16.00
www.bytesratt.blogspot.com

Umeå:

Umeå kommun hoppas på att slå världsrekord genom att bjuda in till "världens längsta cykelparad"
www.smartaresor.nu

Örebro

Örebros första vegetariska mässa arrangeras på Kulturhuset 10-18.00.

 

Själv ska jag gå en sväng förbi den ekomedvetna marknaden i Göteborg för att sedan spana in den biologiska mångfalden i Slottskogen tillsammans med en god bok...och kanske en glass... Trevlig Världsmiljödag på er!

Läs hela inlägget »

Om EcoBride

Välkommen till EcoBride -inspiration för ekobröllop. Här samlar vi praktiska tips på hur ni planerar ert drömbröllop utan att ge avkall på vare sig känsla, kvalitet, miljö eller socialt ansvar och samtidigt håller budget.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Rutz » Tema: Flower Power:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås till festen:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås till festen:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

Bloggarkiv

Företag vi gillar

Länkar

Kontakta EcoBride









Listad på Bröllopssajter.com

Etikettmoln