headerfoto

2012 > 01

Tack alla som besökte vår Gröna Bröllop-monter på Allt om Bröllop i Stockholm i helgen! Här kommer lite bilder från mässan från vår underbara fotograf Evelina Thunström. Hoppas vi ses på mässorna i Malmö 4-5 februari och i Göteborg 11-12 februari! 

 

Grattis säger vi till Eva Björk från Kristinehamn och Marlene Rostock från Stockholm som vann varsin ekolyxig goodebag värde 3000 kr i vår montertävling! Grattis också till Loella Salvander som vann 2:a pris och får ett vackert ekosilverhänge från Tiny Masters!

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

EcoBride med samarbetspartners ställer ut på Allt om Bröllop mässan och bjuder på massor av inspiration för ekobröllop. Nu har vi plockat ihop en riktigt härlig goodiebag, med

lyxiga ekoprodukter från alla de samarbetspartners vi ställer ut tillsammans med, till ett värde av 3000 kr!

 

Goodiebagen innehåller:

  • 1 timmes bröllopskonsultation med bröllopskoordinator Janna S.
  • Brudbukettskonsultation - Grow by Kelli & Caisa
  • Skin Perfect Mousuriser - M.Picaut
  • Handgjordt bröllopsdiadem från U-Bride
  • Lavendelpåsar i Linne från Svenska Inredningsbolaget
  • Lyxig ekologisk choklad - Gällöfsta Herrgård
  • Ekologisk olivolja och balsamico - Deli Stockholm
  • Better Globe Tree - Jessica Jäger

Om du inte har möjlighet att besöka oss på mässan så har du även chans att vara med och tävla om en goodiebag här! Till tävlingen >

 

1:a pris - Ekolyxig goodiebag!
2:a pris - Ekosilverhänge designat Titti Bjernér, Tiny Masters

 

Tävlingen pågår 28 januari - 14 februari. Lycka till! 

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Har ni bokat en festlokal där ni själva ansvarar för maten? Då är catering ett bekvämt alternativ. Just nu kan vi erbjuda er som gillar EcoBride ett fantastiskt prisvärt erbjudande från Deli Stockholm! 395 kr /person för en trerätters ekologisk bröllopsmeny! Läs mer här>

 

Tyvärr är det inte så vanligt att cateringfirmor marknadsför ekologiska menyer stort och tydligt, även om det kommer mer och mer. Fråga din cateringfirma hur de väljer råvaror och hur de arbetar? Köper de närproducerat? Kan de erbjuda en säsongsanpassad meny? Varje kökschef har ofta sin egen filosofi gällande råvaror, vissa föredrar närproducerat, andra väljer enbart KRAV-märkt medan en tredje inte bryr sig om några miljöaspekter alls så länge kvaliteten på råvarorna är hög. Välj ett cateringföretag som delar just era värderingar om mat.


En köksmästare som framhåller att ekologiskt och kvalitet går hand i hand är Christer Bjuhr, som driver Deli Stockholm. Han väljer ekologiska råvaror för att han helt enkelt anser att det ger bästa smak och kvalitet. 

- Ekologisk mat är vår stora passion och vi ser det som en stor utmaning att erbjuda våra gäster en fantastisk, ekologisk matupplevelse till ett bra pris, säger Christer Bjuhr. 

 

Har du frågor om catering och hur man bäst komponerar en minnesvärd bröllopsmeny så träffar du Christer Bjuhr i vår monter på Allt om Bröllop, Nacka Strand, Stockholm 28-29 januari.  Dessutom får du som gillar EcoBride ett mycket prisvärt erbjudande på ekologisk catering. 

 

 

ERBJUDANDE!

Deli Stockholm erbjuder alla er som gillar EcoBride möjligheten att boka 3-rätters ekologisk bröllopsmeny för endast 395 kr/person. (Obs! Tidsbegränsat erbjudande) 

Erbjudande Ekologisk catering>

Foto: Deli Stockholm

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Bara några dagar kvar till årets stora bröllopsmässa Allt om Bröllop i Stockholm. Och vet ni vad? Vi får riktigt finbesök med hetaste brudmodet från London! I vår Gröna Bröllop-monter på mässan i Stockholm nu till helgen och i Malmö helgen där på,  kommer vi kunna visa exklusiva ekologiska bröllopsklänningar och accessorer från två av Londond hetaste designmärken - House of Tammam och Sophia Couture! Du har dessutom chans att träffa designern bakom märket i egen person. I Stockholm träffar du Adriana som driver Sophia Couture och i Malmö träffar du Lucy Tammam. Vi är mycket stolta och glada att ha dem exklusivt tillsammans med EcoBride på mässorna! 

 

Här får ni ett smakprov på de ljuvliga bröllopsklänningarna designade Lucy Tammam.

Tammam arbetar sedan flera år tillbaka med rättvis handel i samarbete med producenter i Bangalore. Kvinnorna kommer från mindre gynnade miljöer - flickor som var på gatorna, haft problem och levt i fattigdom. Allt från vävning till färgning till sömnad och alla delar i leverantörskedjab betalas rättvist och är fria från barnarbete. 

 

Besök vår monter på Allt om Bröllop, Nacka Strand, Stockholm 28-29 januari och Slagthuset, Malmö 4-5 februari. 

 

 

Dessutom får du 15% rabatt på dessa ljuvliga klänningar om du lägger en beställning direkt i vår monter på mässan.

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Har ni börjat fundera på brudbukett och blomsterdekorationer? Blommor kan ju verka som det naturligaste som finns, men tyvärr är sanningen att blomsterbranschen är full av kemikalier, långväga transporter och dåliga arbetsvillkor. Men hur ska man veta vad som är bra och vad som är dåligt? Fråga din florist efter FFP-märkta och rättvisemärkta blommor. Om de inte har det i sitt ordinarie sortiment så går det ofta att beställa hem och det behöver sällan blir dyrare. 

 

Två florister vars hjärta brinner för både blommor, människor och miljö är Caisa Littorin och Kelli Kader. Tillsammans driver de blomsterbutiken Grow by Kelli & Caisa på Sveavägen i Stockholm. 

 

- Vi startade vår verksamhet förra året i april. Vi tyckte då att det fanns alldeles för snål tillgång av ekologiskt, närodlat och fairtrade i blomsterbranchen. För oss är det viktigt att människor och miljön runt omkring odlingarna mår bra., säger Kelli och Caisa. 

 

Hos Grow hittar du ett genomgående miljötänk i hela butiken. Från natursnören till de finaste ekologiska blommor!  Grow köper bara in blommor från odlingar där de vet att människorna som jobbar med odlingen har fått utbildning och kunskap om medel och verktyg som används för att blomman ska växa på bästa naturliga tänkbara sätt. För att på bästa sätt jobba för miljön, arbetar man även efter säsong. På våren, sommaren och hösten användes både ekologiska och närodlade blommor. På vintern har utbudet mer fokus på ekologiskt odlat och rättvisemärkt.

 

Både Kelli & Caisa möter du i vår monter på på Allt om Bröllop, Nacka Strand, Stockholm 28-29 januari

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Här kommer lite inspirerande bilder för dukning! Och kanske även för er som funderar på vad ni ska önska er som bröllopspresent? 

 

För när tänkte du senast igenom ditt linneskåps hållbarhetstid? I mitt eget skåp blandas fortfarande uttvättade "flytta-hemifrån-trotjänare" med morsters gamla kökshanddukar med brodyr, mormors arvegodsduk som är för fin för att användas och dyrbara julklappar i ekologisk bomull som jag verkligen njuter av att bädda med. Jag inser ju när jag skriver detta att en garderobsrensning är på sin plats. 

 

Nån som kan det här med linneskåp och hållbart återbruk är Charlotte Wormbs som driver Svenska Inredningsbolaget. I sin webbshop har hon försökt kombinera känslan av gamla tiders linneskåp med det mer praktiska och moderna, utan att ge avkall på kvalitet.

 

- Sortimentet har sin bas i lin och bomull och tanken med de produkter jag valt är att ge möjlighet att bygga ett linneskåp med många kombinationer som kan hålla länge, beskriver hon själv. 

 

Nu har du chans att få personliga tips från Charlotte då Svenska Inredningsbolaget! Skriv dina frågor som kommentarer här på bloggen så skickar vi vidare. Charlotte medverkar även i vår monter på Allt om Bröllop, Nacka Strand, Stockholm 28-29 januari och ger sina bästa återbrukstips inför bröllopet. 

 

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Nu planerar vi som bäst inför kommande bröllopsmässor! Massor av inspiration för ekobröllop utlovas tre helger i rad då vi åker på mäss-turné över landet. EcoBride med samarbetspartners medverkar på Allt om Bröllop i Stockholm 28-29 januari, Malmö 4-5 februari och Göteborg 11-12 februari. Kom och bli inspirerade ni också. Vi bjuder på massor av tips för hur ni planerar ert drömbröllop med omtanke om miljön och vår omvärld. 

 

Medverkande företag>

 

50 kr rabatt på biljettpriset (ord.pris 150 kr) >

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Vill du bli stylad, ompysslad, uppklädd till en äkta EcoBride? Upplev känslan av att vara brud för en dag! Vi söker dig som vill vara modell och visa härligt ekobröllop-mode i vår monter på Allt om Bröllop-mässan i Stockholm 28-29 januari.


Alla åldrar, storlekar och personligheter är välkomna! Tveka inte. Det kan bli ditt livs upplevelse. Senast den 15 januari vill vi ha din ansökan! 

 

Ansökningsformulär >

Foto: Martina Thalwitzer/OurDay.se

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Gott nytt 2012! Planerar ni vinterbröllop kanske? Skriv gärna och berätta! 

Vi börjar med att fira in det nya året med lite inspiration i vitt och guld. 

 

Klicka på bilden för att förstora. 


Tema: Vitt och guld


  1. Guldgula bubblor. Brudskål i ekologiskt mousserande vin.
  2. Hållbart högklackat. Miljövänliga skor från Terra Plana med återvunna sulor och vegetabiliskt garvat skinn.
  3. Vintageinspirerat. Brudklänning och håraccessoar i begränsad upplaga från NK. Designad Therese Zetterberg. 
  4. Kunglig krona. Folkets bröllopstårta skapades till firandet av Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels bröllop. 
  5. Ekoguld. Blästrade organiska vit och rödguldsringar designade Titti Bjernér. 
  6. Middag med guldkant. Servettringar med vita rosor från Munkeröds Floristutbildning. 
  7. Vita rosor. Brudbukett med vita rosor och vita nejlikor från Munkeröds Floristutbildning. 

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Om EcoBride

Välkommen till EcoBride -inspiration för ekobröllop. Här samlar vi praktiska tips på hur ni planerar ert drömbröllop utan att ge avkall på vare sig känsla, kvalitet, miljö eller socialt ansvar och samtidigt håller budget.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Rutz » Tema: Flower Power:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås till festen:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås till festen:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

Bloggarkiv

Företag vi gillar

Länkar

Kontakta EcoBride









Listad på Bröllopssajter.com

Etikettmoln